BANDET: Ørjan Haaland, Pål Jackman og Per Steinar Lie spiller i Undergrünnen. Foto: Kim Edgar Bachel.
BANDET: Ørjan Haaland, Pål Jackman og Per Steinar Lie spiller i Undergrünnen. Foto: Kim Edgar Bachel.

– Rått og brutalt

Det kokte på Høvleriet lørdag kveld da Undergrünnen spilte for nesten 400 mennesker.

HAUGESUND: ­– God stemning og masse folk – det var helt fantastisk, forteller Ørjan Haaland fra haugesundbandet Undergrünnen.

Et sted mellom 350 og 400 mennesker tok turen til Høvleriet lørdag kveld for å oppleve det eksplosive rockebandet live. Haaland forteller til TV Haugaland at det har haglet inn med gode tilbakemeldinger fra gårsdagens konsert.

– Vi har fått høre at det var rått og brutalt. Og nydelig og kunstnerisk. Det er ikke måte på hvor fine tilbakemeldinger vi har fått, sier Ørjan Haaland storfornøyd.

Dansbar afrorock
Undergrünnen kan enkelt forklart beskrives som afrorock på haugesundsk. Ørjan Haaland har tidligere beskrevet musikken sin til Haugalandnytt som en krysning av alle deres inspirasjonskilder i én og samme suppe. Rett og slett musikk de liker innen alt fra afro, jazz og 60-70 talls rock. En god lapskaus.

–  Jeg tror det er kombinasjonen av dyster, men samtidig litt lystig musikk som gjør at folk liker det så godt. Det er litt partymusikk, men ikke helt det heller. Det er fengende og cathy. Low Frequency in Stereo er mer som en mørk tunnel, mens dette er litt lystigere og dansbart, forteller Ørjan Haaland til TV Haugaland.

– Haugesunds egen supergruppe
Men det er ikke bare haugalendingene som har sansen for Undergrünnen. Rocketrioen har nemlig fått svært gode anmeldelser i landets aviser. «Herlig rockmiks fra Haugesunds egen supergruppe, skriver Dagbladet og gir terningkast 5.»

– Det er utrolig givende å få lese så gode anmeldelser når en legger så mye energi ned i dette. En synes jo selv at en har laget verdens beste plate, men samtidig er en livredd når en gir det fra seg. Vi lager musikk som vi selv mener mangler og folk trenger. Og det føles utrolig kjekt å få så gode tilbakemeldinger, sier Ørjan Haaland.


England neste 

Undergrünnen skal lanseres i England i oktober og det blir dermed travle dager for trioen framover.

– Hvordan tror du et ukjent, norsktalene land vil gjøre det i England?

– En vet aldri. Det at vi synger på norsk betyr egentlig ikke ingenting. Tyskerne var jo galne etter Kaizers og sang med på tekster som de ikke skjønte noe av. Så det skal bli veldig spennende, og jeg har tro på det.