VIL MERKE RETUSJERT REKLAME: Yvonne Ekrene Lien fra Miljøpartiet De Grønnne i Haugesund. Foto:  privat.
VIL MERKE RETUSJERT REKLAME: Yvonne Ekrene Lien fra Miljøpartiet De Grønnne i Haugesund. Foto: privat.

– Økt kroppshysteri påvirker de unges psykisk helse negativt

I disse dager foregår kampanjen «Kamp mot skjønnhetstyranniet» over hele landet. Yvonne Ekrene Lien fra Miljøpartiet De Grønne i Haugesund hyller dette arbeidet og ønsker tydelig merking av retusjert reklame.

HAUGESUND: – De grønne ønsker tydelig merking av retusjert reklame fordi det villeder forbrukeren. Dette fører til økt kroppshysteri, som påvirker unges psykisk helse negativt, sier Yvonne Ekrene Lien (24) fra Miljøpartiet De Grønne i Haugesund.  

Norske Kvinners Sanitetsforening har i disse dager en kampanje om å sette det de selv kaller for «skjønnhetstyranniet» på dagsordenen. Hensiktet med denne kampanjen er å påvirke de såkalte strukturene som opprettholder det de mener er et usunt fokus på kropp og utseende.

– Vi støtter selvfølgelig opp om en kampanje som setter dette i fokus, og ønsker alt engasjement for en hverdag uten urealistiske kroppsidealer hjertelig velkommen, sier Yvonne Ekrene Lien  til TV Haugaland.

Her kan du se kampanjen: