De aller minste øver i kjelleren.
De aller minste øver i kjelleren.

Blåser i helga

– Jeg kunne ikke lese noter før, men nå kan jeg det. Det er veldig gøy på brassfestivalen, og så er kiosken veldig herlig synes jeg, forteller Serina.

Tekst: Ann Kristin Andreassen

KARMØY: Hun og rundt 190 andre har i helgen vært samlet på Kopervik videregående skole. Her har Karmøy Brassfestival blitt arrangert for 27. gang. Her er det både lokale korps med, men også korps fra Stavanger i sør til Stord i nord.

– Det er litt lavere deltakelse i år, men 11 korps har vært med og øvd hele helgen, forteller leder for Karmøy Brassfestival Gudrun Ferkingstad Grimstvedt.

– Hvor viktig har brassfestivalen blitt?
– For noen skolekorps er dette høydepunktet. Vi har et korps som har vært med alle årene og som har dette som en oppladning for sesongen, så det betyr utrolig mye for mange av deltakerkorpsene, sier Ferkingstad Grimstvedt.

Og det blir ikke bare musikk i løpet av helgen.

– Neida! For mange er det også et stort høydepunkt med både bingo, diskotek og bading.


Ivrige musikanter

Åge Østrem har vært instruktør på Karmøy Brassfestival i mange år. Første gang var i 1995.

– Å få være instruktør på festivalen er det kjekkeste av alt. Jeg har hatt ansvar for de aller yngste i noen år og de er så ivrige. De er akkurat som svamper, og drar til seg lærdom. Jeg tror de er veldig slitne når de kommer hjem søndag kveld, smiler han.

– Er det mange nerver før avslutningskonserten?
– Noen er nok litt spente, men de gleder seg voldsomt. De spør mye om når de skal spille og hvem som skal spille først.

Her kan du se bildeserie fra brassfestivalen