REDAKTØR OG DAGLIG LEDER: Øystein Merkesvik og Vidar Jenssen skal lede Haugaland Media.
REDAKTØR OG DAGLIG LEDER: Øystein Merkesvik og Vidar Jenssen skal lede Haugaland Media.

Ny redaktør i Haugaland Media

– Det er en fantastisk utfordring. For min del er det den mest spennende medieutfordringen jeg kunne fått i dette distriktet. Så jeg gleder meg voldsomt til å ta fatt på dette, sier den nye redaktøren i Haugaland Media, Øystein Merkesvik.
Øystein Merkesvik blir ansvarlig redaktør i Haugaland Media. Foto: TVH.

– Det er en fantastisk utfordring. For min del er det den mest spennende medieutfordringen jeg kunne fått i dette distriktet. Så jeg gleder meg voldsomt til å ta fatt på dette, sier den nye redaktøren i Haugaland Media, Øystein Merkesvik. 

Av: Elizabeth H. Vold

Styret har ønsket at det nye mediehuset ledes i en to-leder ordning med en ansvarlig redaktør og en daglig leder. Fra tidligere av har Vidar Jenssen vært daglig leder og vil fra nå lede i tospann med Øystein Merkesvik.

– Det handler om at en ønsker å få en lettest mulig manøvrerbar organisasjon hvor man kan komme opp i god styrefart. Vi skal være en produktiv mediebedrift og da lander vi på at vi vil ha én redaktør for alle de tre mediekanalene sammen med da en daglig leder, sier Vidar Jenssen som er daglig leder i Haugaland Media.

Urrang-Hauge slutter i Haugaland Media
Tidligere redaktør i TV Haugaland, Alexander Urrang Hauge, er tilbudt en stilling som journalist i redaksjonen med fokus på næringsliv, men har takket nei til dette.

– Jeg tenkte at nå som jeg ikke skal lede dette videre, så var det tid for meg å åpne en annen dør å finne på noe annet. Så kan TV Haugaland og Haugaland Media få utvikle seg slik Øystein ønsker. Øystein er en hedersmann og godt menneske, sier Alexander Urrang Hauge. Han hadde sin siste arbeidsdag som redaktør i går.

– Det føltes vemodig og trist, men også en lettelse. Jeg har vært i TV Haugaland i snart fire år og det har vært fire veldig kjekke år.  Så nå er det på tide at jeg finner på noe nytt. Og det er en solid mann i Øystein Merkesvik som tar skuta videre, sier Urrang Hauge.

Fremdeles fokus på Karmøy 
Øystein Merkesvik kommer fremdeles til å være synlig på Karmøy, men kommer til å ha sin hovedbase i Haugesund.

– Nå samkjører vi mest mulig ressurser inn her samtidig som vi skal være veldig tydelige på at vi skal ha den samme posisjonen i Karmøy og kanskje enda sterkere enn det vi har hatt tidligere, sier Merkesvik.

I dag flyttet Haugesundnytt inn på Haugalandytt på Haugesundstadion, der redaksjonen hadde sitte første morgenmøte sammen .

– Vi skal jobbe smartere, vi skal sitte tettere på hverandre og vi skal ha en raskere reaksjon på alle mulige områder. Da er en samlokalisering i Haugesund fornuftig samtidig som vi også skal binde denne redaksjonen og arbeidsplassen opp mot Karmøynytt som er i moderne nye lokaler i Åkra, sier daglig leder i Haugaland Media, Vidar Jenssen. Han forteller at han er veldig begestreit og gleder seg til å ta fatt på det nye samarbeidet.

– Dette er en mediebedrift som kommer til å slå hardt fra seg. og vi er i angrepspoisjon og vi har sagt hele veien at det er en posisjon vi elsker å være i. Det er jo styrken i alle disse miljøene som nå har blitt slått sammen til ett. Jeg tror dette blir veldig bra og det lover godt framover, sier Jenssen.

Se videointervju på TVH