Viking Neptune

Reach og Eidesvik sikret ny kontrakt

Reach Subsea skal levere ROV-tjenestene når Eidesvik-skipet Viking Neptune drar på oppdrag utenfor kysten av Vest-Afrika i vinter.

Reach Subsea skal levere ROV-tjenestene når Eidesvik-skipet Viking Neptune drar på oppdrag utenfor kysten av Vest-Afrika i vinter.

Av Alexander U. Hauge

Det Haugesund-baserte selskapet Reach Subsea har en treårs kontrakt med Eidesvik for levering av ROV-operasjoner på Viking Neptune. Nå har har Eidesvik Ghana Ltd. sikret skipet ny jobb utenfor Vest-Afrika. Kontraktsperioden er 50 dager med opsjon på ytterligere 50 dager, og oppstart er beregnet til fjerde kvartal i 2015.

– Vi er svært fornøyde med arbeidet vi har utført sammen med Eidesvik og Technip og at dette samarbeidet genererer flere oppdrag for den kommende vintersesongen og dermed gir bedre utnyttelse av våre ROV-ressurser, sier Jostein Alendal, administrerende direktør i Reach Subsea, i en børsmelding. 

Jobben skal gjøres i samarbeid med Technip og prosjektet har fått navnet «Ten URF Development Project» i Ghana. Offshore- og konstruksjonskipet Viking Neptune er Eidesviks nyeste fartøy og ble levert i år.

– Fartøyet har vært i operasjon for Technip siden hun ble levert fra verftet og vi er svært tilfreds med å fortette dette gode samarbeidet mellom Technips og Eidesviks mannskap både ombord i skipet og i landorganisasjonene», sier Jan Fredrik Meling, CEO i Eidesvik Offshore ASA.