mohn indbjo

Mohn blir ordfører og Indbjo vara?

Arbeiderpartiet skriver i en pressemelding at flertallskoalisjonen er på plass i Haugesund. TV Haugaland har grunn til å tro at det blir rød/blått samarbeid.

VALGET: De to partiene fikk henholdsvis 19 og 7 representanter i bystyret etter valget for litt over en uke siden. Det gir dem flertall alene.

Ønsket bred flertallskoalisjon.

AP alene fikk hele 40,2% av stemmene , men de ønsket likevel en bredest mulig koalisjon.

I pressemeldingen skriver AP at de har «brukt tid på å sondere med øvrige partier i bystyret og etterhvert forhandle om politisk innhold og fordeling av verv og posisjoner.»

SV har godtatt FRP

Gjertrud Kjellesvik kunne i går bekrefte til TV Haugaland at de var villig til av taktiske grunner å inngå et teknisk samarbeid med FRP, dette har nå gitt dem en plass i formannskapet som lenge har vært et mål for partiet.

Det er videre grunn til å tro at FRP har gitt avkall på en del sentrale verv for å få det symbolsk viktige varaordførervervet.

De Grønnne og KRF.

Begge partiene var klare på at samarbeid på noen måte med FRP etter valget ville være veldig vanskelig på alle måter. De kan likevel ha blitt tildelt sentrale verv i utvalg. De mest attraktive er plan og miljø, oppvekst og helse/omsorg.

Ett annet attraktivt verv er styremedlem i Haugaland Kraft som også mest sannsynlig er tildelt et av småpartiene.

Pressekonferanse kl. 19 i kveld.

Det inviteres til pressekonferanse i Rådhuset i kveld, da vil samarbeidspartnere presenteres og avtalen signeres.

TV Haugaland følger saken.