SAMARBEIDER: Redaktør i TV Haugaland Alexander Urrang Hauge og redaktør i Haugalandnytt og Karmøynytt Øystein Merkesvik.
SAMARBEIDER: Redaktør i TV Haugaland Alexander Urrang Hauge og redaktør i Haugalandnytt og Karmøynytt Øystein Merkesvik.

I morgen kommer første utgave av Haugalandnytt

Flyktningskrisen, lokalstoff fra distriktet og Jostein Grindhaugs avgang som FKH-trener preger morgendagens utgave av gratisavisa Haugalandnytt.

MEDIA: Karmøynytt, Haugesundnytt og TV Haugaland har gått sammen i det nystartede selskapet Haugaland Media, og i morgen kommer første utgave av deres papiravis, Haugalandnytt. I tillegg til Haugesund som er kjerneområdet, vil avisa være å finne i postkasser i Sveio, Tysvær, Bokn og innover Vindafjord.

– Det skal bli en avis med en mer utvidet horisont i forhold til det vi har hatt i Haugesundnytt til nå. Vi skal litt mer utover bygrensene. Vi skal fortsatt ha et sterkt trykk på Haugesund, men vi ser for oss nå med det samarbeidet vi har inngått, veldig mange gode saker også fra distriktet, sier redaktør i Haugalandnytt, Øystein Merkesvik.

Målet til Haugaland Media er å samkjøre godt i alle kanaler – på nett, tv og papir. Saker leserne kan forvente å se på trykk i aller første utgave av papiravisa imorgen er blant annet Jostein Grindhaugs avgang som FKH-trener, lokalstoff fra distriktet og flyktningskrisen.

– Akkurat nå har TV Haugaland et reportasjeteam i Hellas som følger flyktningproblematikken og de lokale menneskene som har dratt ned der for å hjelpe, forteller redaktør i TV Haugaland, Alexander Urrang Hauge.  

Selv om gratisavisa vil dekke hele Haugalandet, vil Karmøynytt fortsette å komme ut én gang i uka.

– Karmøynytt har blitt en sterk merkevare i Karmøy som folk har trykket til sine hjerter. Vi har godt tilfang av både saker og lesere, så vi er veldig opptatt av å ivareta den profilen både på nett og papir, sier redaktør i Karmøynytt, Øystein Merkesvik.

Hver onsdag vil de to avisene til sammen dekke 35 000 husstander. I løpet av oktober vil Haugalandnytt også gis ut hver lørdag med nyheter, helgestoff og feature-reportasjer.