Siste:

Øystese kledd naken

ROMAN: Det at et fåtall av overgrep mot kvinner faktisk ender opp med å bli anmeldt var utgangspunktet for den andre romanen fra forfatteren med opprinnelse fra Sandeid.

– Jeg kunne sitte å se utover fjorden og se den uendelige tykke tåken som lå som et lokk over fjellene. Mye kan ligge skjult der sier forfatteren.

Denne helgen blir hennes bok nummer to lansert. Den har fått tittelen «Kledd naken». 

Handlingen er lagt til idylliske Øystese i Hardanger. Den handler om en ung kvinne og tobarnsmor som etter en fest blir utsatt for en brutal voldtekt av en nær venn. Matre stiller så spørsmålet, hva skjer når en av våre egne gjør det utenkelige?

Blir bokbadet av favoritten.

Det er den rivertonvinnende forfatteren Gard Sveen som denne helgen bokbader Matre og hennes nye bok. Sveen var Matre sitt førstevalg til akkurat dette, og heldigvis sa han ja.

Utgitt på begge målformer samtidig.

Agnes Matre jobber som lærer og hun er opptatt av norsk språk. Derfor har hun selv oversatt boken fra bokmål til nynorsk, sånn at den foreligger på begge målformer ved utgivelse.

– Det er jo ikke sånn at nynorsk alltid er sidemål, det kommer jo an på om du hva du har som hovedmål. Dessuten kler romanen like godt en nynorsk språkdrakt avslutter hun.

 

Se intervju med de to forfatterne i vinduet over.