På krusellen
På krusellen

– Noe for hele familien

BILLEDSERIE: Visnesmarknaden begynte med konserter fredag kveld og fortsatte med aktiviteter for barn og unge på lørdag. I morgen blir det friluftsgudstjeneste, mer underholdning, utstillere og prisutdeling.
SPENNENDE AKTIVITETER: KFUM-KFUK-speiderne på Avaldsnes står for mange av aktivitetene og har blant annet lagd den populære karusellen foran teltet. Foto: FKK

BILLEDSERIE: Visnesmarknaden begynte med konserter fredag kveld og fortsatte med aktiviteter for barn og unge på lørdag. I morgen blir det friluftsgudstjeneste, mer underholdning, utstillere og prisutdeling.

– Vi er veldig fornøyde så langt. Det er godt med besøk og veldig god stemning, sier Rune Håkonsen, som er en av de ansvarlige for marknaden.

– Vi har aldri hatt noe tull her, og det er kanskje fordi vi satser på å ha både ungdom og godt voksne folk.

Kveldsarrangementet fredag passer nok best for de litt eldre, mens lørdagen er tilrettelagt for barna.

– Ha har vi masse aktiviteter med barn og unge i høysetet. Konkurranser og leker av alle slag, og tryllekunstner i teltet, forteller Håkonsen.

Tryllekunstneren de har leid inn er ingen ringere enn Johann Ophaug, best kjent fra Norske Talenter på TV 2, som trollbandt både unge og gamle med en times magi. Han vil også varte opp med nye triks på søndag.

Priser til lokale ildsjeler

Det er niende gang Visnesmarknaden går av stabelen og i år er det ekstra markering av gruvedriften som har 150-års jubileum.

– Jubileet har jo blitt markert gjennom hele året, men også på marknaden. Særlig på søndagen, sier Håkonsen.

Jorunn Bråthen er også med i arrangementskomiteen. Hun tror det kommer til å bli en spesiell stemning i morgen.

– Da har vi jo mange utstillere, og vi starter med friluftstjeneste. Deretter spiller Karmsund Brass og Avaldsnes skolekorps, og Visnes rallarkor skal synge. I tillegg skal vi dele ut både Visnesprisen og Augvaldsprisen, forteller hun.

LES MER I NESTE UKES AVIS

Se billedgalleri fra lørdagen her: