Henrik Høines som dommer
Henrik Høines som dommer

Molinercup: Fire kamper som dommer – seks som spiller

Se bildeserie og video fra den store fotballturneringen på Ferkingstad.

Foto: Samuel Merkesvik

Lørdag er 830 spillere fra hele Haugalandet samlet til årets Molinercup på Ferkingstad. En av dem som deltok på banen fra første kamp klokken 08.15 om morgenen og frem til siste kamp er ferdig klokken 18.30 er 12 år gamle Henrik Høines som spiller for Ferkingstad IL.

I løpet av dagen spiller han seks kamper for to av hjemmelagene i tillegg til å være dommer i fire kamper på stadion.

– Det er kjekt å være med cupen, treffe folk en kjenner og spille kamper, sier Høines som ikke lar seg stresse av det tette programmet.

Mens Karmøynytt følger ham under cupen er det fotballdrakt i ene øyeblikk og dommerdrakt og fløyte kort tid etter. Ikke nok med det, scoringer ble det også på 12-åringen i løpet av de mange kampene.

– Hva liker du best av å spille kamper eller være dommer?

– For øyeblikket synes jeg det er best å være spiller, sier han.

Populær

En som mulig er enda travlere på idrettsanlegget på Ferkingstad denne lørdagen er daglig leder, Henriette Myge. Med 83 lag og over 800 spillere rundt seg er det mye å holde styr på.

– Det er et stort arrangement. Her er alle mann i arbeid, både pensjonister og andre som kan bidra, sier hun.

Med seg på laget har hun halve bygda som bidrar blant annet som selgere i kiosken, parkeringsvakter og på kjøkkenet med kakebaking.

Fair Play

Molinercup deler hver år ut fair play-pris til laget med best oppførsel under turneringen. Prisen gikk denne gang til laget, Åkra minigutt 8-3.

Se intervju med daglig leder, Henriette Myge: