FOTO: HARALD NYGÅRD/POLITIET / NTB SCANPIX
FOTO: HARALD NYGÅRD/POLITIET / NTB SCANPIX

Tror politiet oppklarer Tina Jørgensen-saken

Forsvareren til en av de fire mennene som er siktet for drapet på Tina Jørgensen tror politiet er i ferd med å oppklare saken.

TINA JØRGENSEN-SAKEN: Den 36 år gamle mannen som onsdag ble pågrepet for drapet blir nå fremstilt for varetektsfengsling. Saken går nå for lukkede dører i tingretten i Stavanger. VG følger saken.

36-åringen samtykket til fengslingen, og slapp å møte i retten i dag.

– Min klient ønsket ikke å møte retten i dag på grunn av det store medieoppbudet. Han ønsket ikke å utsette seg for dette nå, sier hans advokat Odd-Rune Torstrup til VG.

36-åringen er ikke kjent med at tre av kameratene hans også ble pågrepet torsdag.

Tror på oppklaring

Forsvareren tror politiet nå er på rett spor.

– Jeg tror politiet er på rett spor i å oppklare drapet på Tina Jørgensen. Men det er mange løse tråder og det er viktig at de siktede ikke får anledning til å orientere seg om hva de andre har forklart sier Torstrup til VG, og viser til at han baserer uttalelsen på dokumentene som foreligger i saken og det at det nå er fire personer som er pågrepet.

Dette er Tina Jørgensen-saken

20 år gamle Tina Jørgensen forsvant sporløst 24. september 2000, etter å ha vært ute på byen med kjæresten.

En måned senere ble liket av Tina Jørgensen funnet ved en tilfeldighet i en kum ved Bore kirke på Jæren. Dødsårsaken var stump vold.

Et år senere ble kjæresten siktet for drapet. Men siktelsen ble frafalt, og han ble løslatt etter sju ukers varetektsfengsling.

Etter det har politiet jevnlig fått tips i saken, uten å komme nærmere en løsning før en 36 år gammel mann fra Lyngdal ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.

Birgitte-saken

Drapene på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen er to av få uoppklarte drapssaker i Rogaland.

Advokat Arvid Sjødin som representerer Birgittes fetter, som først til dømt for drapet, men siden frikjent for drapet, har ment at de to sakene må ses i sammenheng. Politiet har imidlertid ikke funnet noen holdepunkter for det. I mai ble imidlertid politimestrene i Stavanger og Haugesund innkalt til et felles møte.

– Bakgrunnen for møtet er at politiet har fått flere tips fra publikum som mener at det kan være en kobling mellom drapene. Vi skal nå prøve å få en oversikt over politiets etterforskning av disse sakene, sa Grønlien til NRK.