VOKSENDE IDRETT: Fra venstre: Anders Kindlihagen, Andre Sæbø og Sølve Risinggård. Kindlihagen forteller at klatring er en raskt voksende idrett, noe som viste igjen på trøkket Haugalandsveggen hadde under åpningshelgen. Foto: Ivar Fjeldheim
VOKSENDE IDRETT: Fra venstre: Anders Kindlihagen, Andre Sæbø og Sølve Risinggård. Kindlihagen forteller at klatring er en raskt voksende idrett, noe som viste igjen på trøkket Haugalandsveggen hadde under åpningshelgen. Foto: Ivar Fjeldheim

Suksessfull åpning av ny klatrevegg

På lørdag var det åpning av Haugesunds nye klatresenter, Haugalandsveggen. Åpningen ble markert med gratis klatring for alle.
TRØKK: Både store og små tok turen til det nye klatresenteret i Idrettsparken i helgen. Foto: Marius A. Haugen/TV Haugaland.

På lørdag var det åpning av Haugesunds nye klatresenter, Haugalandsveggen. Åpningen ble markert med gratis klatring for alle.

Det nye senteret hadde åpning lørdag 12. september. Haugalandsveggen har en total klatreflate på 100 m², og tilfredsstiller kravene til nasjonale og internasjonale konkurranser. Anders Kindlihagen i Haugaland Klatrelag, forteller at de hadde en god åpningshelg.

– Vi har hatt to fine dager, åpningen var en stor suksess. Det har vært fullt trøkk hele helgen, med både store og små som har fått prøvd seg på klatring.

I løpet av helgen var det rundt 1500 mennesker som var innom Haugesunds nye klatrehall.

VOKSENDE IDRETT: Fra venstre: Anders Kindlihagen, Andre Sæbø og Sølve Risinggård. Kindlihagen forteller at klatring er en raskt voksende idrett, noe som viste igjen på trøkket Haugalandsveggen hadde under åpningshelgen. Foto: Ivar Fjeldheim

VOKSENDE IDRETT: Fra venstre: Anders Kindlihagen, Andre Sæbø og Sølve Risinggård. Kindlihagen forteller at klatring er en raskt voksende idrett, noe som viste igjen på trøkket Haugalandsveggen hadde under åpningshelgen. Foto: Ivar Fjeldheim

– Klatrehallen består av en 15 meter høy hovedvegg, i tilknytning til den ligger mosjonistveggen. Det er også en ti meter høy nybegynnervegg, i tillegg til en buldrevegg for voksne og en for barn. Her er det et tilbud for folk på alle nivåer.

Kindlihagen forteller at det kom inn masse gode tilbakemeldinger på det nye klatresenteret.

– Det er allerede mange som har signert seg opp for årskort i løpet av helgen, vi ser også en økning i medlemmer til klatrelaget, hvor vi nå er 250 medlemmer. Klatring er en idrett som vokser stort for tiden, sier Kindlihagen.