Katrine Fossdal (t.v.) og June Tangen tar imot bøssebærere.
Katrine Fossdal (t.v.) og June Tangen tar imot bøssebærere.

Samlet inn 270.000 til flyktningene

– Jeg vet ikke om det går an å beskrive hva vi føler nå. Dette gikk over all forventning, forteller Katrine Fossdal.

På bildet: Katrine Fossdal (t.v.) og June Tangen tar imot bøssebærere.

Katrine Fossdal og June Tangen har endelig fått resultatet fra innsamlingsaksjonen de startet for syriske barn på flukt. Hele 270.000 kroner er samlet inn.

– Jeg vet ikke om det går an å beskrive hva vi føler nå. Dette gikk over all forventning, forteller Katrine Fossdal.

Pengene går til UNICEF sitt arbeid for syriske barn på flukt. Det har vært mye organisering i forkant av bøsseaksjonen, og forrige uke strømmet bøssebærere til for å hente bøsser, og givergleden var stor. I tillegg har private, bedrifter, kirker og bedehus gitt penger.

– Vi regner med å komme nærmere 300.000 kroner innen helgen er omme. Åkra kirke og noen privatpersoner skal overføre diverse beløp som ikke er kjent ennå, sier hun.

Les også: Går med bøsser for syriske barn på flukt
Les også: Stor giverglede for flyktningene

Lite skal til
Initiativtakerne hadde ikke trodd at aksjonen skulle bli så stor da de startet planleggingen. Det skulle i første omgang bare være en liten aksjon blant venninnene deres, men så ballet det på seg.

– Vi er utrolig stolte, glade og takknemlige for alle som har bidratt. Det hadde ikke blitt så stort hvis det ikke var for de frivillige.

Nå håper de at dette kan smitte over på flere.

– Det er ikke mye som skal til. Det har vært litt travelt, men utrolig kjekt. Vi har fått utrolig god oppfølging fra UNICEF. Jeg oppforder absolutt flere til å gjøre noe lignende eller andre ting. Det er mye du kan gjøre for å bidra, sier Fossdal.