BRUNKREM, BIKINI OG BLODSLIT: Elise Christoffersen og Aina Storm gleder seg til å vise fram fysikken sin på scenen. Foto: Skjermdump fra Instagram. 
BRUNKREM, BIKINI OG BLODSLIT: Elise Christoffersen og Aina Storm gleder seg til å vise fram fysikken sin på scenen. Foto: Skjermdump fra Instagram. 

Haugesundsjenter klare for å konkurrere i fitness

Etter mange måneder med hardtrening og streng diett er Aina Storm (23) og Elise Christoffersen (27) klare til å konkurrere i fitness førstkommende lørdag. 

HAUGESUND: I helgen er det duket for Norges største konkurranse i fitness, fysikk og kroppsbygging, da Norway Open går av stabelen i Fredrikstad. For både Aina Storm og Elise Christoffersen fra Haugesund vil dette være en oppkjøring mot NM i Kroppsbygging og Fitness som arrangeres i neste uke.

– Jeg gleder meg aller mest til mestringsfølelsen jeg helt sikkert kommer til å få, når jeg endelig står på scenen. Det blir utrolig gøy å vise fram det jeg har jobbet for, sier Aina Storm.

Hun debuterer i bikini fitness, en kroppsbyggergren som stadig blir mer populær blant unge jenter. Bikini fitness er som en slags skjønnhetskonkurranse, der målet er å ha en kropp med muskler som ikke er for store. I tillegg til utøverens fysikk bedømmes hår, hud og sminke, samt utøverens individuelle fremføring på scenen.

– Det er litt morsomt fordi jeg er ikke noe særlig glitter og glam av meg til vanlig. Det er jo litt stas å få stå på scenen å skinne litt. Dette vil være en ting jeg kan se tilbake på i fremtiden og være stolt av, sier Storm. 

Hun jobber som ambulansearbeider i Haugesund og forteller at det mest krevende med hele oppkjøringen har vært å få treningen til å passe med arbeidsvaktene.

– Man blir litt i sin egen boble av dette her. Familie og venner kommer på avstand, men heldigvis har de vært veldig støttende. 

Drømmer om gull

Elise Christoffersen fikk i fjor andreplass i NM i kroppsbyggergrenen athletic fitness, og er klar for ny runde der drømmen er å stikke av med førstepremien.

– Det er beinhardt. I tillegg til at fysikken skal se bra ut, er det også en styrke- og kondisjonsrunde man er nødt til å gjennomføre på scenen. 

Hun arbeider i Nordsjøen og har til tider måtte stå opp klokken tre om natten for å få til å trene før jobb. Likevel mener hun det er verdt slitet.

– På veien mot målet lærer man så ekstremt mye om hvordan kroppen fungerer. Jeg er utdannet personlig trener og ser på dette som en viktig erfaring jeg kan ta med meg videre. Det er utrolig spennende!