Skjermbilde 2015-09-18 kl. 10.46.42

En sang til naken scenekunst

Mia Habib Haugland fra Haugesund er aktuell med en ny danseforestilling.

KULTUR: Koreograf og danser Mia Habib Haugland fra Haugesund er klar med danseforestillingen «A song to…» på Dansens Hus i Oslo. Habib har i en årrekke markert seg som en uredd koreograf og bemerket seg blant annet med stykket «Mono/This is now» i tett samarbeid med Kompani Haugesund, hvor fem dansere var antrukket i heldekkende turkise trikoter.

-«A song to…» opptatt av monumental kunst og nakne kropper, særlig inspirert av Gustav og Emanuel Vigeland. «A song to…» manifesterer en tilstedeværelse av det monumentale i kroppen. I en tid som er preget av store protester verden over, marsjer og sørgemarkeringer undersøker Habib og de mange danserne de fysiske kreftene som settes i gang gjennom de store protestbevegelsene, skriver dansenshus.com i beskrivelsen av stykket.

I 2014 var Mia Habib Haugland aktuell med danseforestillingen «Why should you gaze on the dance of Shulammite on the dance of two armies», hvor scenegulvet var dekket av menneskehår.

– Samtidig er Vigeland-brødrenes mystiske dialog mellom fødsel, eros og død en inspirasjonskilde. Likesom Vigeland-brødrenes kropper spenner over ulike aldre og fremtoninger, representerer også kroppene i stykket dette spennet. Hvordan oppstår det monumentale i en enslig skikkelse, og hvordan rommer sårbare kropper massive, eksistensielle spørsmål, spør Mia Habib i «A song to…», heter det videre i beskrivelsen. 

Danser og koreograf Eva Grainger, også fra Haugesund er danseforestillingens produsent.

Danseforestillingen har premiere den 19. september på Dansens Hus i Oslo.

TV Haugaland har prøvd å få en kommentar fra Mia Habib Haugland, men har ikke lykkes.