Skjermbilde 2015-09-16 kl. 14.09.33

Velgere til låns?

Senterpartiet har fått et oppsving de knapt kunne drømme om, spesielt i indre strøk. Spørsmålet er om det er motstand mot kommunesammenslåing som har gitt det usedvanlige oppsvinget.

KOMMUNEVALGET: I Sauda økte partiet oppslutningen sin fra drøye 8 prosent til nærmere 45 prosent. I Bokn kommune fikk Senterpartiet om lag 50 prosent av stemmene, og i Haugesund fikk partiet inn en representant for første gang på åtte år.

– Jeg tror kanskje dette kan sammenlignes med Senterpartiets oppsving under EU-kampen, sier kommentator Harald Dale. – Da fikk de et veldig oppsving, men mange av velgerne var borte ved neste valg.

Tor Inge Eidesen, som kom inn for Senterpartiet i Haugesund på tredje forsøk, har ikke surfet på motstanden mot kommunereformen.

– Vi har snakket lite om det, men mye om at Haugesund er større enn sentrum. Vi har store arealer for eksempel nord i byen, og ønsker at det skal legges til rette for en god utvikling også der.

Eidesen er en av Haugesunds siste tre melkebønder, men mener partiet har utviklet seg og har en politikk som er gangbar langt utover bondenæringen.