Arkivfoto
Arkivfoto

Jubler for billigere busstilbud

Natur og ungdom gleder seg over det nye kollektivforslaget som ble presentert av Kolumbus i dag. Med endringene kan det bli langt billigere å ta buss i Haugesund og omegn.
RIMELIGERE: Kolumbus foreslår å redusere billettprisen i og rundt Haugesund til ti kroner. Foto: Arkiv

Natur og ungdom gleder seg over det nye kollektivforslaget som ble presentert av Kolumbus i dag. Med endringene kan det bli langt billigere å ta buss i Haugesund og omegn.

Blant forslagene som ble presentert på en pressekonferanse i dag, er å redusere prisen på enkeltbillett til 10 kroner i nærsonen. Den inkluderer Haugesund, Vormedal, Norheim og Kolnes. I tillegg legges det opp til å kutte prisen på månedskort til 350 kroner. Ida Karin Johansen i Natur og Ungdom Haugalandet ønsker endringene varmt velkommen.

JUBLER: Natur og ungdom liker forslaget. Foto: Privat

JUBLER: Natur og ungdom liker forslaget. Foto: Privat

– Med endringene vil det bli enklere og billegere for folk flest, noe som forhåpentligvis vil øke antallet passasjerer. At det skal koste 10 kroner med en enkeltbillet tror vi betyr mye, spesielt for dem som reiser ofte og langt. Å inkludere et større område tror vi er en god utvikling, da det gir mange mennesker muligheten til å ta billig buss, sier Johansen.

Hun legger til at Haugalandet per i dag har en lav bussandel og at det trengs gode incentiver for å øke kollektivbruken i distriktet. I fylkets forslag legges det videre opp til å halvere natt-taksten og legge denne på nivå med dagtakst. Johansen mener dette kan bidra til at flere unge velger bussen når det skal hjem fra byen.

–  For mange ungdommer vil det i dag være mer fristende å ta til takke med pirattaxier eller å gå hjem heller enn å betale dobbel pris. Vi mener at både Haugalandet og resten av fylket vil ha godt av disse endringene. Gir du folk billigere buss vil flere ta et aktivt valg, det har vi sett i byer som Stockholm før. Vi gleder oss til å se utviklingen av dette, avslutter Johansen.