Skjermbilde 2015-08-21 kl. 12.19.44

Forhandlingspause til fredag

De politiske partiene har bestemt seg for å ta en forhandlingspause frem til fredag. Dermed drøyer før en politisk avtale er på plass.

STORD: Etter at de politiske samtalepartnerne Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti. Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre har forhandlet for å finne et felle politisk ståsted etter valget drøyer det før de blir enige. I følge avisa Sunnhordland blir det nå en pause i samtalene frem til fredag.

– Vi har snakket politikk i hele dag og har tro på at vi kommer i mål med et godt politisk grunnlag for en bred koalisjon. Nå går vi hver til oss for å formulerer hva vi ønsker oss, sier Torbjørn Brosvik (KrF) til avisa.

Arbeiderpartiet gjorde et godt valg på Stord og fikk 31,6 prosent av stemmen. Det gir 11 av 35 mandater. Arbeiderpartiets Harry Herstad er dermed nærmest ordførerstolen.