susan

– Det er veldig trist

Susan Borg (FRP) er skuffet etter mandagens valgresultater. – Vi har ikke vært flinke nok, sier hun.

Susan Borg (FRP) er skuffet etter mandagens valgresultater. At partiet nå mister to representanter i kommunestyret synes hun ikke er oppløftende.

– Jeg er ikke fornøyd. Jeg hadde håpet på et bedre resultat for oss blå, sier Susan Borg dagen derpå.

Fremskrittspartiet fikk en oppslutning på 19,7 prosent. Dette er en nedgang på 3,8 prosent sammenlignet med forrige kommunestyrevalg. Dette gjør at de nå er større enn Høyre som fikk en oppslutning på 18,3 prosent.

– Jeg hadde egentlig forventet at vi skulle bli større enn Høyre med tanke på målinger og tilbakemeldinger gjennom hele valgkampen. Høyre har nok blitt straffet mer enn oss både når det gjelder konkurranseutsetting og kommunestruktur. Jeg hadde kanskje trodd vi skulle bli enda større enn det vi ble.

Ikke godt nok
– Hvorfor blir resultatet slik det blir?

– Vi har nok ikke vært flinke nok til å få frem hva vi har fått til, så det må vi bare ta innover oss. Vi kunne nok fått frem på en bedre måte hvilke planer vi har for Karmøy og fortalt hva vi allerede har fått til i kommunen.

Fremskrittspartiet har nå ni representanter inne i kommunestyret, noe som vil si at de mister to representanter.

– Det synes jeg er veldig trist. Vi har så mange gode folk som ikke får vært med. En vil nok legge merke til at vi har blitt mindre, sier hun.

Selv om Fremskrittspartiet opplever en nedgang, så henger ikke Borg helt med leppa. For med antall stemmetillegg og personstemmer har hun fått et resultat på 1869,75.

– Det synes jeg er flott. Jeg setter pris på at folk har tro på meg. Jeg skal fortsette å stå på for folket. Om det blir i posisjon eller oposisjon får tiden vise.

Roser AP
Susan Borg roser Arbeiderpartiet som i går gjorde det beste AP-valget i Karmøys historie.

– Det er bare å ta av seg hatten for Arbeiderpartiet. Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket over at de ble så store, men dette viser hva karmøybuen vil.

– Hva tenker du om tiden fremover?

– Vi er nest størst, og det er bra. Da er det naturlig at vi blir med i samtaler med de andre partiene. Det blir en veldig spennende uke, og det er mange muligheter fremdeles. Det er mye usikkerhet, og det er ingen som vet noe. KRF er kanskje jokeren i det som skjer nå, men vi kan godt bli en joker senere, avslutter hun.

Karmøynytt har forsøkt å få tak i ordfører Aase Simonsen, men har så langt ikke lykkes.