Prosjektet er viktig for å sikre Kårstø-anlegget gassleveranser i et langsiktig perspektiv. Foto: Gassco
Prosjektet er viktig for å sikre Kårstø-anlegget gassleveranser i et langsiktig perspektiv. Foto: Gassco

Skal forbinde Johan Sverdrup med Kårstø

På vegne av operatøren Gassco har Statoil tildelt det norske engieeringsselskapet IKM Ocean Design en EPC kontrakt for Johan Sverdrup Gooseneck Spool and Retrofit Hot-Tap Tee, som del av gasseksportløsningen fra Johan Sverdrup-feltet. Kontrakten har en varighet på ca. 2 år og arbeidet starter umiddelbart.

INDUSTRI/GASS: -Vi er glade for å tildele denne kontrakten til IKM Ocean Design og mener leverandøren vil bidra til at vi får på plass en sikker og god gasseksportløsning for Johan Sverdrup. Prosjektet er dessuten svært viktig for å sikre Kårstø-anlegget gassleveranser i et langsiktig perspektiv, sier Svein Birger Thaule, direktør for anleggsdrift i Gassco, i en pressemelding.

Bruker spesialutstyr fra Killingøy

Johan Sverdrup-feltet ligger omkring 40 km sør for Grane, 65 km nord for Sleipner og 140 km sørvest for Haugesund. Gassen vil bli eksportert til Kårstø via en ny 18” rørledning som tilknyttes Statpipe rikgassrørledningen fra Statfjord. Forbindelsen til Statpipe vil være med en såkalt hot-tap og oppkobling til en 30″ retrofit Tee. Installasjonen vil være dykkerløs ved å utnytte hot-tap utstyr fra PRS (Pipeline Repair System) basen i Haugesund.

Gassco blir operatør og ansvarlig for teknisk drift av den 156 km lange rørledningen. Statoil er utbyggingsoperatør.

IKM Ocean Design AS er  en av verdens ledende og mest innovative subsea engineering kontraktører med hundre  kompetente og erfarne ingeniører.  I tillegg gjør IKM Ocean Design topside engineering for de ledende M&M engineering kontraktørene og oljeselskapene. Selskapet har tre kontorlokasjoner, henholdsvis Stavanger, Trondheim og Oslo.