Høyres Helge Ytterøy L'orange la ut dette bildet (utenfor stemmlokalet på Gamle Slaktehuset) på Facebook tidligere i dag, med teksten «En siste runde for å hanke inn tvilere».
Høyres Helge Ytterøy L'orange la ut dette bildet (utenfor stemmlokalet på Gamle Slaktehuset) på Facebook tidligere i dag, med teksten «En siste runde for å hanke inn tvilere».

Mener Høyre brøt avtale valgdagen

-Vi synes at dette er leit. En avtale er en avtale, sier leder i Haugesund Arbeiderparti, Ragnhild Bjerkvik etter at hun ved en rekke stemmelokaler i Haugesund i dag opplevde at representanter for Høyre delte ut partiets valgliste. Bjerkvik mener bestemt at partiene hadde avtalt at valglokalene skulle være fri for slik partiprofilering.

POLITIKK/VALGDAGEN 2015: -Jeg snakket med Høyres leder Rita Leinan før helgen og ble enige om at vi ikke skulle drive valgaktivitet foran stemmelokalene, slik at vi hver for oss heller kunne konsentrere oss om å få brakt egne, bevegelseshemmede velgere fram til stemmeurnene. Jeg ble derfor mer enn forundret da jeg oppdaget at representanter for Høyre delte ut valglistene sine der folk gikk for å stemme i dag, sier Ragnhild Bjerkvik til TV Haugaland.

-Er dette lovlig, spør vi.
Bjerkvik svarer at det er lovlig, men unødvendig.
-Vi må ha respekt for velgerne. Valgkampen er avsluttet; de må få fred, sier Bjerkvik.

Rita Leinan bekrefter overfor TV Haugaland at Haugesund Høyre har hatt listebærere utenfor noen valglokaler denne gang. Dette har ikke vært så vanlig i Haugesund de seinere årene.

Våre folk har utelukkende delt ut lister og besvart eventuelle spørsmål, sier hun.

-Men gjorde dere ikke en avtale før helgen om ikke å stille foran stemmelokalene?

-Jo, men seinere i helgen fikk vi en melding fra Høyres hovedorganisasjon der vi ble sterkt anmodet om å stille med listebærere. Derfor har vi også gjort det.

Ragnhild Bjerkvik sier i en kommentar til TV Haugaland at avtalen hun gjorde med Leinan fredag var at hun skulle få beskjed om Høyre endret planene sine. Den meldingen kom aldri.

Se vår direktesending: