Arkivfoto: Roger Pedersen blir kulturhusleder på Norheim.
Arkivfoto: Roger Pedersen blir kulturhusleder på Norheim.

Kulturjubileum med gitarmagi

Karmøy kommune farrangerer festforestillingen «50 år med kultur». Se hvilke artister som skal delta.

Arkivfoto: Kristian Eidesvik

Hele 77 markante artister fra hele Karmøy presenterer glimt fra Karmøys kulturliv når kommunen inviterer til to festforestillinger i Karmøy kino den 10. oktober.

Her skal kommunen feire femti år med kultur og publikum vil få oppleve alt fra shantykoret Slogmåkane til kunstrockbandet Syntax TerrOrkester som synger på kav Karmøydialekt.

Gitarmagi

En av artistene som har har gjort seg bemerket langt utover Karmøys grenser er gitarist, Roger Pedersen som fikk sitt gjennombrudd med bandet Heaven. Hans soloalbum Kernels in a Popcorn Machine fra 2010 høstet gode anmeldelser i anerkjente musikkmagasiner og musikken hans blir jevnlig spilt av NRK. Under jubileumskosertene vil Pedersen vise frem ekte gitarmagi for publikum.

Slik så det ut på platecoveret da Roger Pedersen og Heaven herjet hitlistene på 80-tallet.

Slik så det ut på platecoveret da Roger Pedersen og Heaven herjet hitlistene på 80-tallet.

Susan og Hans

Blant dem som skal opptre er også et kjent ansikt fra både politikken og kulturscenene i Karmøy. Susan Borg slo igjennom på midten av åttitallet med bandet the Trap og hiten Need some changes. Under jubileumskonsertene spiller hun opp sammen med ektemannen Hans Borg.

Ekteparet Susan og Hans er fortsatt aktiv på scenen. I oktober deltar de på jubileumskonserten.

Ekteparet Susan og Hans er fortsatt aktiv på scenen. I oktober deltar de på jubileumskonserten.

Dans, revy og pop

Av andre navn som kan oppleves på en og samme scene i oktober er, Ida Utvik, Hooligans, Syntax TerrOrkester, Lasse Pedersen, Kjell Flotve og Thorleif Odland.  De sistnevnte er blant annet kjent fra Karmøyrevyene og vil bidra med skråblikk på kommunens femtiårs jubileum.

Det blir ellers mulig å oppleve musikere fra Munor, Pictures of Pain, Msh, Kurt Johansen, Den burundiske forening, Tuastadrevyen, Kjell Manguns Sandve og Hans Petter Tangen, Zanies, Slogmåkane, Ole Håkon Steffensen og figurteateret Den blå blomst.