Ordfører Aase Simonsen stemmer.
Ordfører Aase Simonsen stemmer.

– Jeg har forberedt meg på litt av hvert

Ordfører Aase Simonsen har en god magefølelse, men hun har forberedt seg på litt av hvert.

Arkivfoto: Aase Simonsen forhåndsstemmer.

Dagen er relativt rolig for ordfører Aase Simonsen. På kontoret har hun tatt fatt på litt arbeid som har hopet seg opp i valgkampen.

– Så langt er det en normal arbeidsdag. Jeg var på kontoret klokken åtte. Det er klart jeg synes at det er en spennende dag, men det tar ikke av. Jeg er rolig og avslappet, og synes det er godt at dagen endelig er her.

– Hvordan er magefølelsen din?

– Den er god. Jeg har nesten alltid en god magefølelse. Noe bra blir det jo uansett. Jeg tror ikke det er sikkert vi får klart mandatene i natt og hvem som blir sittende i posisjon, og hvem som blir i opposisjon. Jeg tror nok det blir forhandlinger de nærmeste dagene, men jeg kjenner en stor spenning rundt hva som blir resultatet.

Les også: Lader opp til en lang valgnatt

Vil fortsette
Hun legger ikke skjul på at hun ønsker å fortsette som ordfører. For fire år siden sa hun til seg selv at det ikke var noen selvfølge at en fikk fortsette som ordfører den neste perioden. I løpet av de siste fire årene og i valgkampen har hun fokusert på å vinne folks tillit.

– Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på måten vi jobber på og ting vi har gjort. Jeg vet at det er mange som er fornøyde med det vi gjør. Dette betyr mye for meg, men jeg har forberedt meg på litt av hvert mentalt.

– Tror du at dere vil gjøre et godt valg?

– Ja, det har jeg tro på. Vi hadde gått tilbake på en meningsmåling, men likevel lå vi på 20 prosent. Det synes jeg er bra, for vi har gått fra under halvparten de siste periodene og kommet oss opp på et såpass nivå. Men vi må ta høyde for at dette bare er en måling.

Les også: – En rød vind blåser over Vestlandet
Les også: – Det er mange som vil bli ordfører

Stolt
Når hun ser tilbake på de fire siste årene, så er hun stolt over hva som er blitt gjort på Torvastad med Torvastad Arena og Torvastad skole- og kultursenter. Hun er også stolt over at de har klart å hjelpe til på Vea med å realisere Storhall Karmøy.

– Jeg er også stolt over arbeidet med omsorgslandsbyen på Spanne og arbeidet vi skal i gang med der. I tillegg er jeg glad for at vi har klart å fremskyve byggingen av Vea 2, men jeg skulle selv sett at ting gikk litt fortere.

– Hva har vært krevende som ordfører?

– Hvis jeg tenker tilbake for fire år siden, så var det mye nytt. Jeg hadde èn periode bak meg i politikken, så det var en bratt læringskurve. Det har vært mye å rekke over og mye å sette seg inn i, men det har vært utrolig interessant samtidig. Man må hele tiden strekke seg, lære mer og kjenne på ansvaret du har for å ivareta kommunens interesser på alle områder. Det kan være krevende.

Nå er hun ved godt mot og er spent før kveldens resultater.

– Jeg føler meg veldig opplagt og ser frem til å sitte oppe til langt på natt.