Jarle Nilsen stemmer.
Jarle Nilsen stemmer.

– En rød vind blåser over Vestlandet

Ordførerkandidat og AP-politiker Jarle Nilsen foretrekker å stemme på selve valgdagen. Nå er han spent på om han blir ordfører i Karmøy.

Ordførerkandidat og AP-politiker Jarle Nilsen foretrekker å stemme på selve valgdagen. Nå er han spent på om han blir ordfører i Karmøy.

– Dette med valgdag er høytidelig. Jeg liker best å gå litt sent på dagen, for da blir det kø og du kjenner litt på stemningen. Nå har jeg gjort borgerplikten min, og det har jeg gjort hver eneste gang så lenge har hatt anledning og myndighet til det. Det er godt når det er gjort, sier Jarle Nilsen når Karmøynytt møter han i Åkrahallen.

Nilsen er ikke nervøs, men veldig spent. Han forteller at politikerne nå har gjort sitt i valgkampen, og nå håper han velgerne gir dem nødvendig tillit.

– Jeg håper vi har kommet frem med sakene og prioriteringene våre og at vi har fått presentert kandidatene våre. Nå får vi bare vente lenge og spent på resultatet.

Les også: Lader opp til en lang valgnatt

Sovet frampå
– Hvordan har du forberedt deg i dag?

– Jeg har sovet litt frampå i dag, for å være klar til forhandlingene.  I dag er det over for velgerne og de fleste listekandidater, men for oss som er sentrale i partiene er det viktig å være både opplagte og utsovet. Forhandlingene kan starte allerede i kveld og dra seg til utover natta. Det kan være det blir intense forhandlinger de nærmeste dagene. Jeg håper valgresultatet gir oss en posisjon og en mulighet til å være med i forhandlingene.

En meningsmåling gjort av InFact for Haugesunds Avis i august viste at AP gikk frem og Høyre tilbake. Tallene viste også at de spurte mente at Jarle Nilsen var best egnet til å være ordfører i Karmøy kommune med 26,5 prosent.

– Jeg tror vi kommer til å gjøre et godt valg. Meningsmålingene dette året har gitt Arbeiderpartiet 10,5 prosent bedre utgangspunkt enn for fire år siden. Det er ikke det som er resultatet, men det forteller litt om en trend. Vi har sett at skolevalgene har vært positive. Det virker som det er en rød vind som blåser over Vestlandet nå. Den håper vi også skal komme oss til gode i dag.

Les også: Jeg har forberedt meg på litt av hvert
Les også: – Det er mange som vil bli ordfører

Med KRF
Det ble også tidligere kjent at Leif Malvin Knutsen (KRF) er åpen for å samarbeide med AP fremfor FRP. Jarle Nilsen er veldig tilfreds med at KRF var tidlig ute og sa at det var helt uaktuelt for dem å samarbeide med FRP.

– Vi føler at Arbeiderpartiet er bedre posisjonert nå. Vi har sett for oss at det er naturlig å samarbeide med KRF. De har vi samarbeidet med før i posisjon. Arbeiderpartiet er opptatt av at vi skal ha et samarbeid som er stødig og økonomisk forsvarlig, og ikke et samarbeid som drives av populistiske saker.

– Hvis dere kommer i posisjon, hvilke saker vil dere prioritere?

– Det er flere ting vi vil prioritere. Vi skal få full sykehjemsdekning, men det klarer vi ikke før våren 2018. To andre saker vi skal prioritere er å få redusert mobbingen i Karmøy. Vi vil også gi en bedre livskvalitet og selvrespekt for rusmisbrukerne i Karmøy. Vi vil tilrettelegge med aktivitetstilbud og jobbtilbud for dem. Allerede har jeg en avtale med noen rusmisbrukere som vil involvere seg i dette. Så vil vi umiddelbart jobbe opp mot kommunens økonomi.