FRIVILLIGE: Høyre mobilserte flere frivillige i innspurten av valgkampen.
FRIVILLIGE: Høyre mobilserte flere frivillige i innspurten av valgkampen.

På tur for mobilisering i valginnspurten

Dagen før valgdagen mobiliserte Høyre en massiv gruppe frivillige til en siste innspurt. Sammen med kulturminister Torhild Widvey (H) forsøkte de å kapre turgående velgere.

På bildet: Anders Amundstad Balle, kulturminister Torhild Widvey, ungdomskandidat Harald Larssen Lønning, ordførerkandidat Jarle Utne Reitan og lokallagsleder Rita Leinan plantet Høyreflagg ved Krokavatnet.

Dagen før valgdagen mobiliserte Høyre en massiv gruppe frivillige til en siste innspurt. Sammen med kulturminister Torhild Widvey (H) forsøkte de å kapre turgående velgere.

Lille valgaften benyttes til å mobilisere velgere i Djupadalen. En flokk Høyre-frivillge står klar med grønne elper og brosjyrer til forbipasserende (flere bilder nederst i saken).

– Mange bestemmer seg dagen før valgdagen, så vi kan definitivt gjøre en forskjell her, sier kulturministeren. I lys av det sterke ordskiftet rundt dobbeltrom er det langt fra avgjort hvem som skal styre byen.

– Jeg regner med at Fremskrittspartiet ønsker borgerlig politikk. Høyre er og har alltid vært et samarbeidsparti på den borgerlige siden, og det vil overraske meg om de går til Arbeiderpartiet, sier ordførerkandidat Jarle Utne Reitan. Han får støtte fra kulturministeren.

– Jeg tror det er gode muligheter for et borgerlig samarbeid i Haugesund. Jeg vil anta at Fremskrittspartiet vil støtte de borgerlige løsningene, sier ordførerkandidaten. Også Arbeiderpartiet stilte i Djupadalen søndag ettermiddag.

– Det viktigste er å beholde gode offentlige tjenester og ikke konkurranseutsette dem, sier APs listekandidater Synnøve Lunde og Gro Førre.

Turministeren

I forbindelse med Widveys besøk til Haugalandet har partiet også dratt med kulturministeren på tur til Krokavatnet for å plante Høyre-flagget. I følge en måling utført av InFact for VG tidlig i september har Høyre nesten fått halvert oppslutningen siden kommunevalget i 2011, og får 11 representanter i bystyret.

– Jeg har vært med på dørbanking og møtt velgere, og opplever at mange snakker varmt om det Høyre har fått til i Haugesund. Mange bestemmer seg ikke før valgdagen, sier ministeren. Hun er en av flere i rekken Høyretopper som har besøkt Haugalandet denne valgkampen. Som Karmøybu følger hun mye med på det som skjer lokalt.

– I tillegg til at jeg leser lokalavisene hver dag har vi representanter som Arve Kambe og Sveinung Stensland fra Høyre, samt Bente Thorsen og Geir Toskedal (FrP og KrF, journ. anm.) som ofte tar opp viktige lokale saker med meg, sier ministeren, og legger til at det er viktig å støtte jobben lokalpolitikerne gjør.

– Vi blir litt «starstruck» når de besøker oss, vi er stolte over ministrene våre og mener de gjør en kjempejobb. Det er gjevt for oss på grasrotnivå, sier Utne Reitan. Velger og tannlege Gunnar Amundsen har møtt flere ministere denne valgkampen, og mener besøkene fra toppolitikere styrker lokaldemokratiet.

– Det viser at statsrådene våre er tilgjengelige for oss velgere. Det er bra at de ser at valgresultatene ikke er stålsatte så sent i valgkampen, sier Amundsen, som for øvrig ikke vil si hvor hans stemme går.

– Jeg tror vi beholder litt av spenningen, flirer Amundsen.