ENGASJERT: Eirik Thorsen Børseth i Haugaland FpU. Arkivfoto: Frank Krogh Kongshavn
ENGASJERT: Eirik Thorsen Børseth i Haugaland FpU. Arkivfoto: Frank Krogh Kongshavn

DEBATT: Det viktigste først!

Eirik Børseth: «Greier vi ikke å sørge for en verdig eldreomsorg for våre foreldre og besteforeldre, så mener jeg vi ikke har noe i politikken å gjøre.»

SITAT: «Greier vi ikke å sørge for en verdig eldreomsorg for våre foreldre og besteforeldre, så mener jeg vi ikke har noe i politikken å gjøre.»

Av Eirik Børseth (21), bystyrekandidat for Frp

Jeg engasjerte meg i politikk for å arbeide for en bedre eldreomsorg. Noen vil kanskje si at jeg bare er tidlig ute med å jobbe for min egen alderdom. Da er jeg i tilfelle ute i god tid.

Som barnebarn med besteforeldre som har levd en stund er jeg veldig glad for at de er friske og raske og klarer seg selv. Men jeg er også bekymret for den dagen da de kanskje har behov for hjelp fra det offentlige. For hva er det dagens politikere tilbyr de som har oppdratt dem, som har bygget landet og som har skapt det samfunnet vi er så heldige å få leve i i dag? Jo; vi tilbyr dem utarmede offentlige tjenester, vi stuer dem sammen på dobbeltrom med totalt ukjente og enkelte må til og med bo på toaletter på sykehjemmene. Vi har også eksempler på eldre på sykehjem som får lufte seg hver fjortende dag. Til og med de innsatte i norske fengsler har krav på lufting en gang om dagen.

I Haugesund kommune, en by med et budsjett på nesten 2,5 milliarder kroner, må man altså ty til å plassere byens eldre på dobbeltrom på sykehjem for å spare 2,5 millioner kroner. Politikerne som var med å vedta dette i mai har nå, rett før valget, begynt å lure på om det kanskje ikke var så lurt allikevel. Men for de eldre som allerede er stuet sammen, er denne tvilen for sen.

Jeg er selv 21 år. Jeg er Haugesund FrPs ungdomskandidat ved valget nå på mandag. Jeg får stadig spørsmål om hva jeg mener om skole, oppvekst og kulturtilbud for ungdom, sannsynligvis på grunn av alderen min. Min viktigste sak er uansett ikke kulturtilbud, verken til voksne eller ungdom, min desidert viktigste sak er eldreomsorg. Greier vi ikke å sørge for en verdig eldreomsorg for våre foreldre og besteforeldre, så mener jeg vi ikke har noe i politikken å gjøre.  Det å gå på et kulturtilbud er noe man velger å gjøre. Det er noe som er kjekt å ha. Det å havne på sykehjem fordi man ikke kan ta vare på seg selv, er noe man må gjøre. Et sykehjemstilbud er noe man må ha.

Jeg håper velgerne ved dette valget tør å stemme på politikere som sier klart fra om at vi må bruke penger på det vi må ha, fremfor det som er kjekt å ha. Jeg lover i hvert fall at min prioritering og mitt engasjement de neste fire årene kommer til å være en verdig og god eldreomsorg for alle de som har vært med å bygge dette landet.