FAR OG SØNN:  Rune og Daniel Hemnes har det gøy på Åkrasanden.
FAR OG SØNN: Rune og Daniel Hemnes har det gøy på Åkrasanden.

En himmel full av drager

BILDESERIE: Barn og voksne fikk lørdag formiddag bryne seg på å lage drager under drageverksted på Centrum Varehus i Åkrehamn. Etterpå fikk de fly sine kreasjoner over Norges vakreste strand.

BILDESERIE: Barn og voksne fikk lørdag formiddag bryne seg på å lage drager under drageverksted på Centrum Varehus i Åkrehamn. Etterpå fikk de fly sine kreasjoner over Norges vakreste strand.

I rekken på fem årlige aktiviteter arrangert av Åkrehamn Vekst med samarbeidspartnere i kraft av Blått Flagg-sertifikatet kommer drageflyvning på Åkrasanden som et velkomment innslag for både voksne og barn.

– Dette arrangerer vi i samarbeid med Friluftsrådet Vest. Kurset hadde kapasitet til 12 deltakere, men med foreldre ble vi til sammen 16. Vi har tidligere arrangert botanisk vandring på Åkrasanden, noe som også var svært populært, sier Per Inge Eriksen i Åkrehamn Vekst.

Les også: Spisskammer og apotek

Med på lidenskap

Drageentusiast Hans Georg Aase ble for anledningen hyret inn til å lære barn og unge å lage drager. Man kan trygt si at hans interesse for drageflyvning stikker dypt.

– Barnehagen min datter går i hyret inn en spesialist innen drageflyvning, og da deltok jeg aktivt. Åkrehamn Vekst må ha plukket dette opp og hyret meg inn. Jeg er bare privatperson med lidenskap for drager, sier Aase. Han er i strålende humør, og virker til å virkelig kose seg med å lære bort.

– Det er helt fantastisk. Jeg får de med på lidenskapen min. Det er enkel moro, du trenger ikke kjøpe drone til femten tusen kroner for å ha det gøy med å fly. Folk har hatt det gøy med dette i to tusen år, sier Aase.

Bedre enn dataspill

Det tar ikke lang stund før selv voksne deltakere blir som barn når de styrer dragene frem og tilbake. Det er tydelig at arrangementet har truffet en nostalgisk nerve.

– Jeg har holdt på med litt drageflyvning i ungdommen, det er utrolig gøy, sier Selmer Liknes som har tatt med dattera Ingrid. Når Karmøynytt spør hva som er å foretrekke mellom drageflyvning og dataspill er Daniel Hemnes raskt ute.

– Dette er mye kjekkere, svarer han. Far Rune Hemnes skryter også av tiltaket.

– Dette er et fantastisk tiltak. Han hadde ikke så lyst til å være med i dag morges, men se på ham nå, sier Rune. Hans Georg er fornøyd med oppmøtet.

– Dragen er opphavet til all flytrafikk, og var menneskets første måte å fly på. Jeg tror deltakerne smiler masse i dag, det gjør i hvert fall jeg!