SV-veteran Kjell Jamne (81) stjal showet i det han passerte målstreken.
SV-veteran Kjell Jamne (81) stjal showet i det han passerte målstreken.

– Alle skal med

BILDESERIE: Høgskolestafetten avholdes årlig i regi av HSH. Overskuddet i år går til Kirkens Bymisjon, og lagånden står sterkt. Både bedrifter, klubber og ikke minst politiske partier stilte opp to dager før det virkelige valgracet.

BILDESERIE: Høgskolestafetten avholdes årlig i regi av HSH. Overskuddet i år går til Kirkens Bymisjon, og lagånden står sterkt. Både bedrifter, klubber og ikke minst politiske partier stilte opp to dager før det virkelige valgracet.

– Årets overskudd går til et lokalt tiltak kalt «Skattekammeret». Her skal vi blant annet låne ut gratis sportsutstyr til unge. Det skal ikke konkurrere med eksisterende arenaer i området, men snarere være et gratistilbud for unge som vil inn i idretten. Det er utrolig flott å se at Høgskolen stiller til et lokalt tiltak. Det er motiverende for oss, sier næringsliv- og kommunikasjonsansvarlig i Kirkens Bymisjon, Helene Skeie Østhus.

Valgrace

Partiene som stiller i stafetten er KrF, SV, Høyre og Arbeiderpartiet. De løper av ulike motivasjoner.

– Vi er med for moro skyld, det er jo kjempegøy, sier bystyrekandidat Espen Ingebrigtsen (AP).

– Det er viktig å støtte opp under en god sak. Og så skal vi selvsagt slå Høyre, ler 2. kanditat for samme parti, Ingeborg Skjølingstad. Høyre sikter enda høyere.

– Vi må jo være med på alt som er gøy. Vi skal slå alle, sier ungdomskandidat Harald Larssen Lønning. Også Kristelig Folkeparti stilte med lovnader om å vinne, noe de overholdt når leder i Haugesund KrF, Tom Landaas, spurtet inn til seier i politikerheatet.

– Vi løper for livet, som et parti som ønsker å gjøre nettopp livet verdig for våre velgere. I år har vi valgt å flagge budskapet «idrett uten alkohol» på våre drakter, sier Landaas. Politikerheatets store stjerne ble likevel SVs Kjell Jamne. 81-åringen, som har åtte perioder bak seg i Haugesund bystyre, høstet horder av applaus i det han gikk i mål på krykker med partilaget bak seg.

– Det er kjekt å avslutte valgkampen med noe gøy. For oss er det likegyldig hvordan selve løpet går, vi skal alle gå i mål med Kjell. Det viktigste resultatet kommer på mandag, sier leder i Haugesund SV, Gjertrud Kjellesvik. Partilaget løp for øvrig under lagnavnet «Kjells Kamerater».

– Alle skal med, vi er en god indikasjon på det, sier Jamne fornøyd etter heatet.