Hjemmlagd saft
Hjemmlagd saft

Økotrend til Haugalandet

Fra 19-27 september blir det arrangert Økouka i Rogaland, og i år skal Haugalandet være med. Økouka er en feiring av økologisk og lokale små produsenter, fortrinnsvis mat, urter og annet.
ØKOLOGISK: Lørdag 19. september kan du få kjøpt kortreist mat og andre økologiske produkter i Byhagen i Haugesund. Foto: Arkiv

Fra 19. til 27. september blir Økouka arrangert i Rogaland, og i år skal Haugalandet være med. Økouka er en feiring av økologisk mat og lokale småprodusenter.

Dagen vil være en feiring av norsk økologisk mat og produksjon, og har som mål å formidle råvarer, kunnskap og inspirasjon. Mye skal skje,og planleggingen er lagt i hendene på Turdi Solgård, konsulent for Øko uka Hauglandet . Solgård har selv økologisk teft og har selv erfaring innen kjøkkenhagebruk og miljøarbied på Haugalandet.

Turid Solgård

Turid Solgård

– Å leve økologisk er en trend som blåser over hele den vestlige verden, og nå har den nådd hit også, forteller Solgård.

Med økologisk mat menes mat som ikke inneholder kunstige farge- og smaksstoffer, søte- eller konserveringsstoffer, samt at miljøet blir belastet mindre fordi det ikke blir brukt kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel, står det i målet til Oikos – Økologisk Norge, som står bak arrangementet.

Økologisk lørdag

Neste uke på lørdag blir det arrangert kurs i barnemat og brød og pålegg fra eget kjøkken laget av Margit Vea. Det vil også komme produsenter av økologisk mat, hårprodukter og klær.

Les mer  om programmet her, eller trykk deg inn på eventen på Facebook.

– Byhagen vil blir fylt med små boder med forskjellige produkter, hvor de som selger gjerne har laget eller høstet produktene selv.

Det vil også bli foredrag, utstillere og miljøgruppen Natur og Ungdom vil også være der forteller Solgård.

– Programmet for Haugalandet vil bli ferdigspikret nærmere midten av neste uke, sier en forventningsfull Solgård.