Katrine Fossdal (t.v.) og June Tangen tar imot bøssebærere.
Katrine Fossdal (t.v.) og June Tangen tar imot bøssebærere.

Går med bøsser for syriske barn på flukt

Katrine Fossdal og June Tangen er begge sterkt preget av flyktningkrisen. Nå har de fått med seg over 200 bøssebærere for å samle inn penger til syriske barn på flukt.

Katrine Fossdal og June Tangen er begge sterkt preget av flyktningkrisen. Nå har de fått med seg over 200 bøssebærere for å samle inn penger til syriske barn på flukt.

På Sevtun kommer den ene etter den andre for å hente bøsse. Fra søndag til tirsdag skal 200 bøssebærere (100 lag) samle inn penger til UNICEF sitt arbeid for syriske barn på flukt.

– Jeg satt en kveld og var helt fortvilet over situasjonen. Her måtte jeg gjøre noe og ringte June for å spørre om hun ville være med å starte en innsamlingsaksjon, sier Katrine Fossdal.

De forteller at det er umulig å ikke bli påvirket av alle bildene av små barn som dukker opp i avisene.

– Man kan diskutere om det er rett eller galt å legge ut slike bilder, men det har uansett hatt en effekt. Bilder sier mer enn tusen ord, og det setter seg på netthinnen. Det har nok truffet mange, og gjort at mange har hatt lyst til å gjøre noe. Man kan også være uenig om flyktningpolitikk, men her har vi utelatt politikken. Unger er unger. Dette er snakk om livreddende tiltak, sier June Tangen.

Startet i det små
Da de skulle finne en organisasjon, landet de på UNICEF. Pengene skal gå til mat, rent vann og telt.

– Dette er en stor organisasjon som de fleste har hørt om, og vi vet at store deler av det som blir samlet inn går direkte til formålet, forteller Katrine Fossdal.

De startet i det små og opprettet en Facebook-gruppe for vennene sine, men ettersom responsen var overveldende valgte de å utvide gruppen og gjøre den offentlig.

– Deretter ballet det på seg. Det har vært et kjempeengasjement. Vi hadde ikke sett for oss at det skulle bli så stort i første omgang. Vi ser at en god del av bøssebærerne er småbarnsmødre. Vi er selv småbarnsmødre og tenker at dette kunne vært våre barn. Vi blir nok litt ekstra påvirket, sier hun.

De skal dekke store deler av Karmøy fra Skudeneshavn i sør til Torvastad i nord. De håper folk vil ta godt imot bøssebærerne når de kommer.

– Så vil vi takke alle som går med bøsser, alle som gir, og bedriftene som har støttet oss.