Skjermbilde 2015-09-10 kl. 12.32.39

– Det blir ikke sammenslåing her

Det er bare tull å gå videre med debatten om kommunesammenslåing på Haugalandet, mener politisk kommentator Aslak Bonde etter debatten i Folkebiblioteket onsdag kveld.

VALG: Onsdag kveld var det ny kommunestruktur som sto i fokus da politikerne møttes til debatt i Haugesund folkebibliotek.

Les også: – Jeg savner at vi snakker sammen

Etter debatten tok vi en prat med noen av paneldeltakerne, om hvordan de opplevde dialogen på tvers av partier og kommunegrenser.

– Det er klart at situasjonen på Haugalandet, med tanke på en felles driv til å ta tak i den store reformen som nå gjelder hele landet, den er ikke tilstede, sier Ola S. Apeland i Tysvær Høyre.

– Ingen kommunesammenslåing

Debattleder og politisk kommentator i Morgenbladet, Aslak Bonde, går enda lengre i sin beskrivelse av hvordan situasjonen er for Haugalandets fremtidige kommunestruktur.

– Det blir ikke noen kommunesammenslåing her. Så enkelt er det. Det er jeg helt sikker på etter denne debatten, sier han og fortsetter:

– Jeg tenker at det bare er tull å gå videre med den prosessen, men som May Britt Vihovde (Venstre, journ. anm.) sa, så kan jo denne prosessen føre mye annet godt med seg. Trusselen om kommunesammenslåing kan få kommunenes samarbeid til å bli mye bedre sier han.

Hele debatten ser du i kveldens 17.30-sending på TV Haugaland.

Innslaget ser du over.