tengs-900x444

Nå kan du forhåndsbestille boka om Birgitte

Forfatter Bjørn Olav Jahr ferdigstiller i disse dager boka "Hvem drepte Birgitte Tengs?". Det har vært knyttet stor spenning til kriminaldokumentaren som blir sluppet 15. oktober.

BIRGITTESAKEN: Bjørn Olav Jahr har fulgt saken siden rettssaken mot Birgittes fetter og gjort omfattende research. Boka kommer til å vise et splittet lokalsamfunn, samt gi et rystende bilde av en politietterforskning som kom galt ut. Den presenterer ikke minst et realistisk scenario for hva som faktisk fant sted på Karmøy den skjebnesvangre vårnatten.

I en av norgeshistoriens mest omtalte rettssaker ble fetteren først dømt, deretter frikjent i lagmannsretten. Likevel måtte han betale erstatning til Birgittes foreldre – sin egen onkel og tante. Men drapet er fremdeles uoppklart. Politietterforskningen og avhørsteknikkene som ble benyttet, har siden blitt gjenstand for økende kritikk, står det å lese på vaskeseddelen til boka fra Gyldendal Norsk Forlag.

– Det er en samfunnskritisk og viktig bok om et uoppklart drap, sier forfatteren selv om boka.

Boka blir utgitt midt i oktober, men kan allerede forhåndsbestilles på nett.

Jahr har tidligere varslet at det vil bli avsløringer i boken, og at han håper den kan bidra til en oppklaring.

Se også: Varsler avsløringer i ny Birgitte-bok