Skjermbilde 2015-09-09 kl. 13.23.04

Kom med løfte om millioner

Regjeringen vil gi 3,4 millioner kroner til Haugalandsmuseene. Et grep de mener kan hjelpe på arbeidsledigheten på Vestlandet.

POLITIKK: Tirsdag ettermiddag kom stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) på snarvisitt til Dokken på Bakarøynå.

På vegne av Regjeringen kunne han overrekke museumsdirektør for Haugalandsmuseene, Mads Ramstad, nyheten om at Regjeringen vil gi 3,4 millioner kroner til museene.

Det er en del av den såkalte sysselsettingspakken til Regjeringen, som skal skape arbeid under nedgangstidene i oljenæringen, og er særlig rettet inn mot sørvestlandet.

– Dette er jo en situasjon som rammer Vestlandet mer enn resten av landet. Derfor har Regjeringen satt av en egen pott til museene på Vestlandet, sier Sveinung Stensland.

Midlene deles ut gjennom 80.000 kroner per museumsbygg. For Haugalandsmuseene utgjør dette 3,4 millioner av de totalt 50 millioner kronene for sørvestlandet.

Vil forebygge økt arbeidsledighet

Regjeringen mener dette kan være et grep i retning å hindre ytterligere arbeidsledighet, fordi museumsklyngene kan benytte pengene til å hyre inn folk til å vedlikeholde byggene.

– Vi er alltid glade for penger, for det er det vi trenger for å holde vedlike bygningene våre. Det er veldig kjekt at det er blitt lagt merke til, sier direktør Ramstad.

Han er særlig bekymret for større sjøhus og lignende, som har fått gjennomgå i de siste års stormer på Vestlandet.

Statsbudsjettet krever flertall i Stortinget for å gå gjennom, men Svein Erik Indbjo sier til TV Haugaland at han tviler sterkt på at KrF eller Venstre vil sette seg på bakbeina i denne saken.

Hele innslaget ser du over.