26. februar er det premiere på Karmøy kulturskoles ungdomsteater sin versjon av stykket «Forandring fryder».
26. februar er det premiere på Karmøy kulturskoles ungdomsteater sin versjon av stykket «Forandring fryder».

Betaler bompengene dine på valgdagen

Frp avviser at de kjøper seg stemmer fra frustrerte bilister.

Alle som kjører gjennom bomstasjon på vei til valglokalet her i kommunen førstkommende mandag kan sende regning for passeringen til Fremskrittspartiet i Karmøy.

Varaordfører i Karmøy, Susan Borg forteller til Karmøynytt at medlemmer i partiet har fått flere tilbakemeldinger fra folk bosatt i området sør for Liknesbommen at de vil la være å avgi stemme under valget på mandag i protest mot at de må kjøre gjennom bomstasjonen for å avgi stemme på Åkra.

Må dokumentere
På bakgrunn av dette har lokallaget bestemt seg for å betale for bompasseringene til alle som skal avgi stemme i Karmøy på valgdagen.

– Dem som kjører gjennom bommene denne dagen og kan dokumentere dette vil få pengene tilbake hos oss. Vi skulle gjerne ha fjernet bomstasjonen for alltid og aller helst på valgdagen, men dette er vårt bidrag for å vise hva vi vil, sier Kenneth Lodden som er partiets valgkampleder i Karmøy.

Sjekket lovligheten
Susan Borg understreker at de har sjekket lovligheten rundt dette og er klar til å foreta utbetalingene.

– Hvor mye bompenger har Frp satt av på budsjettet til dette?

– Vi har undersøkt tallene og skal klare dette. Vi har sjekket opp i hva dette kan utgjøre. Bare i Langåker-krets er det rundt 1.000 stemmeberettige som må gjennom liknesbommen for å komme til valglokalet.

Lav deltakelse
Ved forrige kommune- og fylkestingsvalg var det kun 518 av dem som bor i dette området som benyttet seg av stemmeretten. Borg frykter at engasjementet også denne gang vil bli labert.

– Det viser i allefall tilbakemeldingene vi har fått, og det er bekymringsverdig i forhold til lokaldemokratiet.

– Er ikke dette egentlig en måte å kjøpe stemmer på for dere i Frp?

– De kan få stemme akkurat hva de vil. Her er det viktig å få frem at vi ønsker at flest mulig skal stemme, men også urimeligheten med disse bompengene og hva de gjør med lokalsamfunnet vårt, sier hun.