TAKK FOR INNSATSEN: Varaordfører Sven Olsen (til h.) takket på vegne av bystyret avtroppende ordfører Petter Steen jr for den jobben han har gjort gjennom tretten år.
TAKK FOR INNSATSEN: Varaordfører Sven Olsen (til h.) takket på vegne av bystyret avtroppende ordfører Petter Steen jr for den jobben han har gjort gjennom tretten år.

Avskjedsstund i Haugesund bystyre

POLITIKK: -Du har gjort en aldeles glimrende jobb for Haugesund i tretten år. På vegne av samtlige i bystyret vil jeg takke deg for hva du har betydd både for det politiske miljø og for byens ansikt utad, sa varaordfører Sven Olsen til Petter Steen jr. Det var avskjedsstund i Haugesund bystyre onsdag kveld.

Steen er for sin del ikke helt ferdig med ordførerjobben. Han skal også lede konstitueringen av det nye bystyret etter valget. Men så er det også hans arbeidsdager på rådhuset helt slutt. I sin takketale framhevet Sven Olsen den tryggheten som Steen har skapt i både bystyrets og formannskapets forhandlinger med sin profesjonelle, kunnskapsrike møteledelse. Han trakk også fram den omfangsrike representasjonen gjennom mange år og de ferdigheter som har vært nødvendige her, ikke minst språkmessig.

-Vi ønsker deg lykke til videre i livet og er deg evig takknemlig for den jobben du har gjort, sa Olsen og ga den avtroppende ordføreren en fargerik blomsterbukett.

ROS TIL VARAORDFØREREN: Ordførerer Steen jr (til v.) skrøt av samspillet han har hatt med Sven Olsen de to siste valgperiodene.

ROS TIL VARAORDFØREREN: Ordførerer Steen jr (til v.) skrøt av samspillet han har hatt med Sven Olsen de to siste valgperiodene.

I forkant hadde oppmerksomheten gått den andre veien. Olsen og Steen jr har nå samarbeidet i åtte år og ordføreren er meget fornøyd med det personlige samspillet, selv om Frp og Høyre har splittet lag de siste årene på grunn av uenighet om eiendomsskatten. I hverdagene på rådhuset har de uansett vært tett på hverandre og Steen takket Olsen for hva han har bidratt med gjennom disse to valgperiodene. Blomster også til ham.