Gårdeier Håkon Larsen satt pris på å ha statsråden på besøk
Gårdeier Håkon Larsen satt pris på å ha statsråden på besøk

– Vi har sett før at målinger kan ta feil

Tirsdag kveld var Høyres nestleder og kommunalminister Jan Tore Sanner på befaring i Haugesund sentrum. Han tror fortsatt vi får et borgerlig flertall i bystyret.

Tirsdag kveld var Høyres nestleder og kommunalminister Jan Tore Sanner på befaring i Haugesund sentrum. Han tror fortsatt vi får et borgerlig flertall i bystyret.

Vi treffer ham på besøk hos Håkon Larsen, som eier huset der klesforretningen Pie holder til, i de tidligere lokalene til Slakter Haaland, i Haraldsgata. Larsen vil gjerne bygge leilighet i andre etasje, men har vanskeligheter med å få den bruksendringen som skal til.

Gårdeier Håkon Larsen satt pris på å ha statsråden på besøk

Gårdeier Håkon Larsen satt pris på å ha statsråden på besøk

Sanner snakker om hvordan han har foreslått betydelige forenklinger i plan- og bygningsloven som skal gi boligeier større frihet til å tilpasse den etter egne behov, samt at kommunen får større mulighet til å endre fra næringsbygg til bolig hvis de ønsker det. Han tror det vil ha positiv effekt for Haugesund dersom Larsen og andre i hans situasjon får gjort om sine næringsarealer til leiligheter.

Politisk drahjelp

Hoveformålet med turen er imidlertid å gi drahjelp til Høyres politikere i Haugesund.

– Der er få dager igjen til valget og det er viktig at vi sikrer et fortsatt borgerlig styre med Høyre-ordfører, sier Sanner, som skal innom flere valgdistrikter de neste dagene.

– Alle statsrådene er nå land og strand rundt. Og som nestleder i Høyre synes jeg det er en fantastisk glede å kunne være med å løfte frem våre dyktige kandidater fra nord til sør.

På sentrumsbefaring

På sentrumsbefaring

Fulgt Haugesund i mange år

Han er godt oppdatert på situasjonen i Haugesund, der Høyre ligger an til å miste en god del representanter i bystyret.

– Jeg har fulgt Haugesund gjennom veldig mange år, så jeg kjenner til utfordringene, men også hva Høyre har klart å få til. Nå har de også klart å få til en positiv utvikling på økonomisiden, og det er jo en fantastisk vekst i byen.

– Hva er årsaken til at pilene peker nedover på målingene?

– Nå er et valgdagen som teller. Vi har sett før at målinger kan ta feil. Så her må alle stå på helt frem til det skal stemmes. Man har i dag et velfungerende borgerlig samarbeid. Alternativet kan fort bli en koalisjon med både Rødt, SV, Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne, men jeg har stor tro på at velgerne fortsatt vil velge borgerlig og Høyre, sier Sanner.