Skjermbilde 2015-09-08 kl. 19.59.08

Satset 700 millioner rett før oljesmellen

Ekteparet Sigurd Aase og Eli Sævareid sitter på ei tikkende oljebombe, står det å lese i Finansavisen.

HAUGESUND: De lokale barnehagegründerne, som står bak landets største barnehagekjede, har satset over 700 millioner på det hardt pressede oljeselskapet Crudecorp. Nå risikerer Sigurd Aase (62) og Eli Sævareid (57) å gå på sin største smell noensinne, i følge Finansavisen.

I februar 2014, kun måneder før oljemarkedet kollapset, valgte ekteparet å kjøpe ut sine medaksjonærer i Crudecorp, og ta oljeselskapet av Oslo Børs. Halvannet år senere sliter Crudecorps oljefelt i California med haltende produksjon, høye kostnader og lav oljepris. Underskuddet i første halvår av 2015 var på 55 millioner kroner.

Aase og Sævereids Ymir Energy har pumpet inn 66 millioner i ny egenkapital siden november. Ifølge Finansavisens beregninger har Ymir Energys investering i Crudecorp kommet opp i 712 millioner kroner.

– Denne saken vil vi ikke kommentere, sier Sigurd Aase til TV Haugaland.