Foto: Solstad Offshore
Foto: Solstad Offshore

Solstad-skip bordet av pirater

Væpnede menn tok seg fredag ombord i konstruksjonskipet Nordmand Cutter utenfor kysten av Nigeria.

OFFSHORE: I følge Dagbladet skal en tidligere norsk missiltorpedobåt som skal ha stanset fartøyet. Det var Dagbladet som først avslørte at utrangerte norske missiltorpedobåter skal ha blitt solgt til paramilitære grupper i Nigeria.

– De fikk folk fra den nigerianske «navy» om bord. De ville sjekke papirer. Men det handlet egentlig om penger, som det til slutt ble forhandlinger om, sier HSEQ-manager Gunstein Mjølhus i Solstad Offshore til Dagbladet.

Konstruksjonstarføyet har gått på kontrakt med Saipem siden 2004, og fikk i mars forlenget kontrakten med oljeselskapet. Skipet er 127,5 meter langt og har både norsk kaptein og norske offiserer om bord.

Bordingen var over fredag, men rederiet har i følge Dagbladet ikke ville opplyse hvorvidt det ble utbetalt penger.