Lee Child and Des Doherty

SILK får 80.000 av Kulturrådet

I tillegg er ytterligere fire navn klare til festivalen.

På bildet: Den irske menneskerettighetsdvokaten og krimforfatteren Desmond Doherty kommer til SILK. Her sammen med krimforfatteren Lee Childs.

Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival (SILK) er blitt tildelt 80.000 kroner av Kulturrådet.

– Dette er en god økning fra i fjor. Beløpet, sammen med tilskudd fra Fritt Ord, Rogaland fylkeskommune og Karmøy kommune gjør sitt til at festivalen har et godt økonomisk fundament som ikke minst kommer de aller yngste til gode, skriver styreleder i SILK, John Rullestad i en pressemelding.

I tillegg er ytterligere fire navn klare til festivalen:

– Eva Gabrielsson (enken etter Stieg Larsson): Svært aktuell i lys av debatten som har blusset opp etter at det er blitt gitt ut en fjerde bok om Lisbeth Salander, men med en annen forfatter enn Stieg Larsson. Hun vil ta for seg det etiske/moralske som ligger i dette.

– Trude Teige: Kom i fjor med «Jenta som sluttet å snakke» og vant mange lesere. Boka var nominert til Bokhandlerprisen og ble solgt til Tyskland og Russland. Hun møtte både Senioruniversitetets og SILKS publikum i fjor nettopp om denne boken og dets innhold om overgrep. Nå er Teige aktuell med en historisk roman fra krigen: «Mormor danset i regnet» inspirert av faktiske personer og hendelser.

– John Kåre Raake: Manusforfatter bak Norges første katastrofefilm, Bølgen. Han er fra Skudeneshavn og er på hjemmebane når han i samtale med John Kaare Hoversholm (også fra Skudeneshavn), kommer inn på arbeidet med Bølgen. Raake har også vært med på å gjøre Prøysens eventyr om Snekker Andersen om til spillefilm og han var med på å lage Gåten Ragnarok.

– Desmond Doherty: En av verdens ledende advokater innen menneskerettigheter. Han har vært med krigstribunalene i Libanon og Irak samt med på den internasjonale rettssaken som tok for seg krigsforbrytelser i tidligere Jugoslavia. Doherty var også en av forsvarerne i rettssakene om Bloody Sunday og Omagh-massakren i Irland.