Skjermbilde 2015-09-07 kl. 20.43.01

– Noen har vel bruk for meg?

57 år gamle Berit Solfrid Meland har ikke gitt opp håpet etter 47 jobbsøknader og like mange avslag. Hun vil ut i jobb, koste hva det koste vil.

KOPERVIK: 57-åringen har jobbet hele livet, til bedriften hun var ansatt i la inn årene. Etter det har hverdagen bestått av strøjobber og søknader.

– Jeg har søkt på 47 jobber og fått like mange avslag. To ganger er jeg blitt kalt inn til intervju, uten at det kom noe matnyttig ut av det, sier Berit Solfrid Meland.

Er mer attraktive enn mange tror

Arbeidssøkere på 50 + sies å ha vanskelig for å få seg jobb. Men hos NAV mener de det er en myte og viser til at det er en attraktiv gruppe med mye kompetanse. 57-åringen er til dels enig.

– Hver gang jeg søker på en jobb, tror jeg at jeg får den, ler 57-åringen. – Det er helt sant! Jeg tenker ikke så mye på det som var. Hver gang jeg sitter og skriver, tenket jeg, – de er jo nødt til å ansette meg som er så positiv.

Berit er utdannet sekretær har rukket å opparbeide seg en god del kompetanse langs vegen. Hun mener seg å brukende til det meste, etter å ha jobbet som alt fra renholder til personalkoordinator og sist som personalsjef.

– Jeg har veldig lyst til å jobbe med personell, men er villig til å gjøre alt, avslutter 57-åringen, som har en følelse av at jobben kommer. – Noen har vel bruk for meg? 

Les også: – Det er jobb å få

I morgen møter du den optimistiske arbeidssøkeren i 1730.