Skjermbilde 2015-09-07 kl. 20.43.32

– Klarer ikke å sitte hjemme og se barn lide

Om kort tid reiser 29 år gamle Chanel Santana Strand til Lesvos i Hellas for å hjelpe båtflyktningene. Hun aner ikke hva som venter henne, men klarte ikke å sitte hjemme og se på bilder av familier som mister barna sine i Middelhavet.

KARMØY: Vi har alle blitt rystet av å se den lille, syriske  treåringen som lå død på stranda. Bilder som dette har vekket en hel verden. Nå reiser Chanel Santana Strand som turist til øya Lesvos i Hellas med ett for øye, – å hjelpe de minste.

– Det var spesielt bildet av den lille gutten som hadde druknet som vekket meg, tårene bare kom. Jeg hadde tenkt på å reise ned tidligere, men nå bare må jeg ned, sier 29-åringen.

Torvestadbuen synes verden har sittet for lenge stille.

– Det å se barn lide, gjør at jeg ikke kan sitte i ro lenger.

Gavmilde karmøybuer

Nordmenn sitter mindre på gjerdet enn det ser ut til. Mange vil bidra. Men bare noen få reiser ned uten å ane hva som venter dem.

– Folk er vanvittig gavmilde, sier Santana Strand, som reiser ned sammen med ei venninne med tre kofferter fulle av bleier, våtservietter, sinksalver, sko og tutter. – Men vi får jo ikke så mye med oss ned. Så jeg oppretter en Facebookgruppe, slik at folk kan følge med oss og donere penger vi kan kjøpe nødvendig utstyr for der nede.

– Vet du hva som møter deg?

– Jeg vet ingenting, smiler 29-åringen. – Folk har gitt ulike tilbakemeldinger. Vi må bare ta det time for time, vente og se om det kommer båter. Vi kan frakte dem så de slipper å gå, gi dem vann eller bare være der og la dem få en skulder å gråte på. La dem ta i meg, så de kan føle seg litt tryggere.

I morgendagens 1730 møter du den engasjerte 29-åringen som reiser til Hellas 20. september.