150905 VB jarle utne-reitan

Høyre knuses i ny meningsmåling

Arbeiderpartiet og Arne-Christian Mohn knuser Høyre og Jarle Utne-Reitan i en ny meningsmåling publisert i VG.

VALG2015: Det blåser opp til motvind med full styrke for Høyre i Haugesund. I følge en meningsmåling publisert i VG søndag mister Høyre i Haugesund nesten en tredjedel av stemmene. I følge målingen ligger partiet an til å få 22,3 prosents oppslutning, en nedgang fra rekordhøye 38,2 ved valget 2011.

– Grunnen til at vi faller nå er at vi straffes av velgerne for å gjennomfører upopulære kutt for å få orden på finansene. Men dette er heldigvis ikke valgresultatet, og vi har en uke igjen på å få våre velgerne ned fra gjerdet, sier Høyres ordførerkandidat Jarle Utne-Reitan til VG.

Målingen er tatt opp den 4. september blant et utvalg på 806 stemmeberettigede. For Arne-Christian Mohn i Arbeiderpartiet betyr målingen at ordførerkontoret i det rosa rådhuset stadig kommer nærmere. Partiet får en oppslutning på 34,3 prosent, opp 5,6 prosentpoeng fra forrige valg. Blir dette valgresultatet vil partiet få 18 mandater i bystyret.

Høyre i Haugesund har den siste perioden sittet med varierende flertall, det vil si at paritet har kunne danne flertall med flere forskjellige konstellasjoner. Slår gårsdagens måling til må Høyre ut på frierferd til FrP, Venstre og KrF for å danne flertall.

VGs tall fra Infact:
Ap: 34,3 % (+5,6) 18 mandater
Høyre: 22,3 % (-15,9) 11 mandater
FrP: 17,9 % (+5,7) 9 mandater
KrF: 6,1 % (+0,5) 3 mandater
Venstre: 4,2 (-1,2) 2 mandater
SV: 4,6 % (+2,1) 2 mandater
Sp: 2,1 % (+1) 1 mandat
MDG: 4,2 % (+3,8) 2 mandater
PP 2,4 % (-2,6) 1 mandat