MDG

Klare for en natt i naturen

VALGKAMP 2015: Miljøpartiet De Grønne går nye veier for å markere seg i valgkampen. Lørdag var lokale representanter fra partiet samlet ved Eivindsvatnet i Haugesund til en natt i naturen.
GRØNT ER SKJØNT: Med lavvo og bålpanne var MDG-representantene klare for en natt under åpen himmel. F.v. Einar Torkelsen, Nini Hæggernes, Bjarne Sætrang og Hanna Andersen.  Foto: PAS.

VALGKAMP 2015: Miljøpartiet De Grønne går nye veier for å markere seg i valgkampen. Lørdag var lokale representanter fra partiet samlet ved Eivindsvatnet i Haugesund til en natt i naturen.

– Arrangementet inngår som en del av Friluftlivets råd og målet er å få 50.000 mennesker til å ta en natt utendørs i naturen. Allemannsretten skal feires, sier De Grønnes 5. kandidat i Haugesund, Bjarne Heyerdahl Sætrang. Med alle tillattelser på på plass fra kommune og brannvesen hadde han og 4. kandidat Nini Hæggernes slått opp lavoen og fått liv i bålpanna sammen med Hanna Andersen og Einar Torkelsen fra Grønn Ungdom lørdag ettermiddag.

Vil trekke linje
Med fire genuint miljøengasjerte samlet bokstavelig talt i det grønne tok det ikke lang tid før diskusjonen begynte å gå rundt bordet. Et stridstema som opptar partiet om dagen er bebyggelse i randsonen som truer friluftsområdene.

– Vi ønsker at man skal beholde naturområdene som ha stor verdi for folk i byen. Derfor vil vi ha tettere bebegyggelse i sentrum og at man trekker en linje for å sikre områder for fremtiden slik man har for eksempel i Oslo, sier Sætrang. Partiet er skuffet over det de opplever som en nedprioritering av miljøsaken fra kommunen.

– Det at kommunen har én person i en miljørådgiverstilling sier jo litt om den jobben som ligger foran oss, sier 4. kandidat Nini Hæggernes.

– Historisk
MDG har aldri vært representert i bystyret i Haugesund tidligere. Det kommer trolig til å endre seg etter valget om en drøy uke. På Haugesunds Avis siste måling hadde partiet nesten 2 mandater inne.

– Det blir faktisk historisk hvis de De Grønne får plass i bystyret. Det kan bli en morsom valgvake, smiler Hæggernes. Til nå har partiet lokallag i Haugesund, Karmøy og Tysvær i tillegg til ungdomsorganisasjonen Grønn Ungdom. På skolevalgene ligger partiet på nivå med nasjonale målinger, sier Hanna Andersen.

– Vi har ligget på rundt 6-8 % på de fleste skolene. Det som er kjekt å se, er at de som kommer bort når jeg står på stand faktisk er veldig interesserte, sier Andersen.

Partiet er selv ikke så opptatt av hvor de befinner seg på den politiske aksen.

– Vi er et blokkuavhengig parti og er ikke så opptatt av ismene. Vi har en langsiktig tenkning der miljø er vårt grunnleggende verktøy, sier Sætrang.