Skjermbilde 2015-09-04 kl. 16.20.53

Vi tok farvel med Tore Lyngholm

Musikeren, oppfinneren og gründeren Tore Lyngholm fikk fredag oppfylt sitt siste ønske før han døde den 14. juli i år, 67 år gammel: hans aske skulle strøs på Slettå utenfor Haugesund.

Hans samboer i Sverige, Karin Frändegård, hans sønn Max. Andreas og datter Trine, tidligere samboere, øvrig familie og noen få nære venner deltok på ferden ombord i RS Olav Østensjø jr ut i farvannet mellom Røvær og Vibrandsøy. Tore Lyngholms siste ønske skulle oppfylles. Etter en kort seremoni ombord, var det Max. Andreas som tømte urnen ut på havet.

Tore Lyngholm spilte sologitar i en av Haugesunds legendariske popgrupper på 60-tallet, Moonspinners, og var musikalsk aktiv i en eller annen form opp gjennom hele livet. Sitt yrkesaktive liv viet han først og fremst til kreativt arbeid som gründer og oppfinner. Etter å ha studert måkevinger over flere år, var han opptatt av å overføre den aerodynamiske energien til seil og tidevannsinstallasjoner. Bare et par uker etter at han døde skulle han starte opp et forskningsprosjekt i tidevannsenergi for Orust kommune utenfor Gøteborg.

Været var glimrende idet den gamle redningsbåten la seg til ute på Slettå. Havet tok mildt imot den uortodokse haugesunderen som så ofte hadde ferdes i disse farvannene. En siste blomsterhilsen ble kastet ut etter ham. Tore Lyngholm var kommet hjem.
Han vil bli savnet av mange.

Jeg lyser fred over hans minne.