ARKIVFOTO: Slik vil den nye kirken i Kopervik se ut når den er ferdig.
ARKIVFOTO: Slik vil den nye kirken i Kopervik se ut når den er ferdig.

Starter kirkebygging i oktober

Første kontrakt er klar for kirkebygget.

Bildet: Slik vil den nye kirka i Kopervik se ut når den står klar våren 2017.

Byggingen av Kopervik kirke vil starte opp i løpet av oktober. Det fortalte leder av byggekomiteen, Bjørn Andersen under folkesfesten med biskopen denne uka.

Her kom det frem at kontrakten vedrørende betong og grunnarbeid er gitt til GL Prosjektservice. I tillegg er det ute ni anbud på det øvrige arbeidende hvor det fortsatt gjenstår vurderinger før komiteen kan konkludere.

Andersen fortalte at anbudene så langt viser at det mangler i overkant av tre millioner kroner til å gjennomføre hele ønskelisten. Konsekvensene av dette kan blant annet bli at det planlagte skifertaket må byttes ut med betongheller for å spare penger.

Signalbygg

Biskop Ering Pettersen har under sin visitas i Kopervik meighet denne uka blitt orientert om utviklingen i prosjektet. Han mener innbyggerne i byen har mye å glede seg til fremover.

– Det blir et signalbygg for hele Kopervik og kommer til å prege byen på en måte som folk kommer til å være veldig stolt av, sa Pettersen til Karmøynytt.

Samhold

Han legger ikke skjul på at han er mektig imponert over hvordan menigheten har stått sammen siden brannen i mai 2010 og gjennom arbeidet med å reise en ny kirke i byen.

– Det kunne fort ha utspilt seg en situasjon med motsetningsforhold mellom dem som ville ha den gamle kirka tilbake og dem som ville ha noe helt annet. Det har altså gått utrolig bra, og det er skapt en vi-følelse og optimisme rundt kirkebygget, sier Pettersen.

Til tross for de tragiske omstendighetene føler han at det har kommet noe godt ut av brannen for fem år siden.

– Ikke minst det at folk opplever at kirken er deres. Det er vår kirke som reises og hele lokalmiljøet har æren for det, sier Biskopen som ser frem til åpningen av kirkebygget.