Foto fra nettsiden til SOS rasisme
Foto fra nettsiden til SOS rasisme

Kjell Gunnar Larsen tiltalt for grovt bedrageri

Statsadvokaten har tiltalt åtte tidligere ledere og ansatte i SOS rasisme etter medlemsjukset. Grovt bedrageri har en øvre strafferamme på seks år.


SOS RASISME: – Jeg er ikke skyldig i noen av punktene, dette har blitt en politisk forfølgelse sier Larsen til Tv Haugaland.

kjell gunnar larsen

Strid om antall medlemmer.

SOS rasisme hevdet å være Europas største antirasistiske organisasjon med hele 45 000 medlemmer. De søkte i flere omganger om medlemsstøtte og fikk utbetalt millioner til organisasjonen som ledelsen nå er tiltalt for å ha bevilget seg selv.

Dagbladet avslørte i 2010 at det faktiske antallet var kun under 5000.

– Det er en påstand som ikke har noen form for saklig grunnlag. I den sivile saken i 2011 så klarte LNU (Norges barne og ungdomsorganisasjoner) å vise at 400 medlemmer av 40 000 var feil, svarer Larsen i en kommentar.

-Så er det en diskusjon om familiemedlemskap, vi har, på lik linje med mange andre organisasjoner brukt familiemedlemskap. Vi mener at vår bruk av familiemedlemskap ikke har noe hverken med bedrageri eller grovt bedrageri å gjøre avslutter Larsen.

Flere tiltalt i mange lovbrudd.

Det er totalt åtte personer som nå er tiltalt for et eller flere tilfeller av grovt bedrageri og andre lovbrudd. Utenom Larsen er også en annen Haugalending å finne blant de tiltalte.

Det er Henrik Ormåsen som i mange år var organisasjonssekretær, styreleder og medlem i lokalavdelingen av SOS Rasisme. Han svarte ikke i dag på TV Haugaland sine henvendelser men hans advokat sier til Dagbladet at Ormåsen hevder seg uskyldig.

Kan dømmes til å betale tilbake millioner.

Blir de tiltalte i saken funnet skyldig risikerer de utenom fengselstraff også å bli dømt til å betale flere millioner kroner i erstatning.

TV Haugaland følger saken.