Nina Ve Sæbø fra Fremskrittspartiet.
Nina Ve Sæbø fra Fremskrittspartiet.

Politikk i norskopplæringen

I dag fikk elever ved Karmøy Voksenopplæring bli kjent med lokalpolitikere i kommunen.

– Er det noen her som har hørt om Fremskrittspartiet?

– Ja!, svarer flere av elevene når Nina Ve Sæbø skal presentere sitt parti for en gruppe elever på et av grupperommene ved voksenopplæringen på Bygnes.

Godt forberedt

Sæbø er en av lokalpolitikerne som denne formiddagen er invitert til å informere om hva de står for og svare på spørsmål fra nysgjerrige elever.

– Vi på voksenopplæringen mener det er en viktig del av vår norsk-opplæring å ha fokus på det som skjer i hverdagen, og nå er det valg, sier programrådgiver Anne Ferkingstad.

Hun forteller at elevene har forberedt seg godt før møtet med politikerne.

– I forkant har de fleste lærerne jobbet med dette og mange av elevene er godt forberedt og klar til å stille spørsmål.

Likeverd

Jarle Nilsen fra Arbeiderpartiet er den eneste som har med seg valgkampbrosjyrer på somalisk. Under samtalen med elevene er han opptatt av å formidle partiets kjerneverdier.

– Jeg startet med å snakke om solidaritet og frihet. Nå skal jeg snakke om en verdi som er viktig for Arbeiderparitet. Det er likeverd. Det betyr at alle som bor i vårt land og i vår kommune er like mye verd. – Enten det er barn, voksen, en eldre person , om man er kvinne, mann, kristen, muslim, hetroseksuell eller homofil. Alle har like stor verdi og alle har de samme mulighetene i vårt samfunn, fortalte Nilsen til elevene.

Se bildeserie: