AWA

– Politikerne har ikke peiling

- Det er nesten rørende å høre på dere politikere når dere snakker om sentrum og hvor sterkt dere ønsker et levende sentrum, men det kan virke som dere ikke har peiling i det hele tatt, sa Arne Wendelbo Aanensen fra Hagland under Næringsdebatten i Haugesund Handelstandsforening.

NÆRINGSLIV: Ordførerkandidatene i Haugesund måtte besvare næringslivets mange spørsmål under debatten i Haugesund Handelstands lokaler. Ikke uventet kretset det rundt kjente tema som Raglamyr vs Sentrum, at byen skulle hatt flere vinmonopol og at gårdeierne må samarbeide mer. Alle partiene konkurrerte om lovprisingen av sentrum. Debatten tok seg opp når en av byens eiendomsutviklere tok ordet.

– Det er nesten rørende å høre på dere politikere når dere snakker om sentrum og hvor sterkt dere ønsker et levende sentrum, men det kan virke som dere ikke har peiling i det hele tatt, sa Arne Wendelbo Aanensen, administrerende direktør i Hagland, som blant annet bygger det nye leilighetskomplekset Kong Harald.

Han mener at sentrumsplanen legger for sterke føringer for hva og hvordan man kan bygge.

– Det er krav om uteareal, det er krav om kun vestvendte leiligheter og alle skal nærmest ha utsikt til Utsira. Å bygge i sentrum er kostbart, krevende og for omfattende. Kommunisme og diktatur er avskaffet. Det er privat kapital og eiendomsaktører som bygger. Dere må lytte til gårdeierne, fortsatte Aanensen skarpt.

Det var nok til at Gjertrud Kjellesvik fra SV tente i bånn.

– Kommunisme og diktatur!?, repliserte Gjertrud Kjellesvik og fortsatte.

– Her høres det ut som næringsliv og gårdeiere skal diktere politikerne. Vi vil gjerne samarbeide, men ikke med en slik holding som utgangspunkt. 

– Vi vil gjerne ha tett dialog repliserte Mohn.

– Politikerne er for Reguleringskåte. Det er fordi vi politikere aldri ser sluttregningen, slo Svein Erik Innbjo fra Fremskrittspartiet fast. 

Se hele debatten i 17:30 på TV Haugaland i kveld.