IDRETTSDEBATT: Politikerne måtte svare for seg under kveldens idrettsdebatt. Foto: Jarl Vidar Meling
IDRETTSDEBATT: Politikerne måtte svare for seg under kveldens idrettsdebatt. Foto: Jarl Vidar Meling

Lover å reverse kuttene til idretten

Høyres ordførerkandidat Jarle Utne-Reitan lovet under kveldens idrettsdebatt å reverse kuttene i tilskuddene til de lokale idrettslagene slik at de kommer tilbake til 2013 -nivå.

IDRETT: De fremste politikerne i Haugesund måtte i dag stå til ansvar overfor byens idrettsmiljø under kveldens idrettsdebatt. Flere klubber tok ordet og forklarte hvilken effekt Haugesund kommune sine kutt har hatt på idrettsklubbenes aktivitet. Leder i Haugesund idrettsråd, Ole Kristian Halvorsen var tydelig på at kuttene hadde fått store konskevenser.

– De frivillige lagene sliter med å opprettholde aktiviteten og klarer ikke å finne pengene som har falt bort. Betydningen av det frivillige arbeidet er veldig stort, og kommunen må øke tilskuddene igjen, sier Halvorsen.

Det er en tanke ordførerkandidat for Høyre, Jarle Utne-Reitan deler. Han lovet under debatten å reverse kuttene idretten fikk under den knallharde kuttrunden politikerne gjennomførte sist gang.

– Jeg lover at vi skal jobbe for å øke tilskuddene tilbake til 2013 nivå. Kuttene er på totalt 1 promille av driftsbudsjettet til Haugesund kommune så det bør vi klare, sa Utne-Reitan.

Da politikerne gjennomførte siste kuttrunde fikk idrettsklubbene og de frivillige organisasjonene kutt på til sammens 2,85 millioner kroner, rundt 45 prosent av det totale tilskuddet. Under kveldens debatt var flere av partiene villige til å se på kuttene på ny.

– Men det aller viktigste er å få orden på kommunens økonomi, proklamerte Vihovde.