Stefanie Øfelt Shape Up

Vil trene seg til topps

Haugesunds-jenta Stefanie Scholz Øfelt er en av seks spreke jenter som konkurrerer om å bli årets treningsforbilde i magasinet Shape Up.
GLEDE: Stefanie Scholz Øfelt trener omtrent hver dag, og vil gjerne spre treningsgleden sin til andre.

Haugesunds-jenta Stefanie Scholz Øfelt er en av seks spreke jenter som konkurrerer om å bli årets treningsforbilde i magasinet Shape Up.

500 jenter meldte seg på treningsbladets Shape Ups konkurranse om å bli årets Shape Up-jente. 26 jenter ble stemt videre, og nå er det kun seks jenter igjen som konkurrerer om seieren. Stefanie Scholz Øfelt fra Haugesund er en av dem. Den 6. september kåres vinneren. Jenta som går av med seieren får komme på forsiden av bladet, hun får et eget treningsprogram i magasinet og hun mottar treningsklær til en verdi av 30.000 kroner.

– Det er en flott premie. Dersom jeg vinner vil jeg spre treningsgleden min til andre. Jeg vil også fremme en sunn og aktiv livsstil, som man kan ha uten å være fanatisk. Jeg vil gjerne inspirere andre, sier Øfelt.

25-åringen studerer sykepleie på Høgskolen Stord/Haugesund, hvor hun er på sitt tredje år. Hun jobber også på et treningssenter og på Klinikk Haugesund. Etter at Øfelt er ferdig på sykepleien, skal hun ta personlig trener-utdannelse.

Helårskropp

I Shape Ups søken etter et treningsforbilde, står det at de søker etter en jente som skal være et inspirerende forbilde, utstråle treningsglede og spre det glade budskap om en sunn og frisk helårskropp. Øfelt trener så og si hver dag, og ønsker å oppfordre til en sunn og aktiv hverdag.

– Jeg har alltid vært veldig glad i å trene. Det gir meg veldig mye, både ny energi og bedre humør. Har du en dårlig dag, så hjelper det å ta seg en treningsøkt.

Øfelt er opptatt av å spise rett mat, men skeier også ut iblant.

– Jeg spiser det jeg vil når jeg vil, jeg kan også spise usunt, men jeg er opptatt av at kroppen skal ha det bra. Jeg er en normal person, som liker å ta seg en fest i ny og ne, det er ingen grunn til å være fanatisk, synes jeg.

Den spreke haugesunderen driver med flere treningsformer, blant annet kettlebells og catslide.

– Jeg er glad i både styrketrening og løping, og er opptatt av å ha en sterk kjernemuskulatur. Løping foregår alltid ute, helst i skog og mark.

Små grep

Etter sommeren er det mange som får ny iver etter å komme i gang med treningen. Øfelt mener det er viktig å ikke gå for hardt ut i starten.

– Man bør sette seg realistiske mål, og finne trening som en liker, slik at det ikke dabber ut. Jeg synes også det er veldig viktig med en aktiv hverdag. Det er de små aktivitetene som gjelder, om det er å gå eller sykle til jobb eller ta trappene i stedet for heisen. Det trenger ikke å være så hard trening, men det er disse små grepene.

– Det er ofte slik at det er dørstokkmila som er verst. De fleste synes det er kjekt når de bare kommer seg ut på trening. Det er heller ikke nødvendig å ha et treningssenter for å være aktiv. Her i Haugesund har vi flotte uteområder som er gull verdt, sier Øfelt.

25-åringen har for det meste fått gode tilbakemeldinger etter at det ble kjent at hun er en av seks jenter som er videre i konkurransen.

– Jeg ble oppfordret av noen venninner til å melde meg på. Noen synes det er en teit konkurranse, mens andre er positive og synes det er kult at jeg er med. Jeg får flest positive tilbakemeldinger, forteller Øfelt.